Obama'nın fitness performansı

Güncelleme Tarihi:

Obamanın fitness performansı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 16:01

ABD Başkanı Barack Obama'nın Polonya ziyareti sırasında otelde spor yaparken çekilen görüntüleri çok konuşuldu. Hatta sosyal medyada birçok kullanıcı Obama'nın ağırlık çalışırken bazı hareketleri yanlış yaptığını savundu. Peki uzmanlar ABD Başkanı'nın fitness performansını nasıl buldu? İşte top fitness modeli ve yazar Murat Tavman'a göre Obama'nın performansı:

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Birinci egzersiz: “Walking lunge” ve “dumbbell curls & shoulder press” egzersizleri kombine edilmiş. Bu egzersiz kombini ile tüm alt vücut, kol ve omuz kasları aynı anda çalışıyor. Kısa ve dar zaman varsa ideal bir egzersizdir. Çok ağır dambıl kullanmamakla mantıklı bir iş yapmış çünkü hem çok kas çalıştığı hem de çok tekrar içerdiği için zaten bu hali ile bile çok yorucudur.

Obamanın fitness performansı

İkinci egzersiz: “Side lat raise” egzersizi yaparak yan omuz kaslarını çalıştırıyor. Kontrollü ve seri yapması çok güzel. Ağırlıklara hakim ancak bu egzersizde daha çok yan omuz kaslarını çalıştırıp ön kol kaslarını devre dışı bırakmak için dirseklerin her zaman bileklerden daha yukarıda olması gerekiyor. Oysaki burada dambılları kaldırırken bilekleri dirseklerinin üzerinde kalıyor. Bu şekilde yük gerçekten çalışması gereken yan omuz kaslarından biraz alınmış oluyor.

Haberin Devamı

Üçüncü egzersiz: “Dumbbell step ups” ve “leg raise” kombinasyonu ile hem bacak kaslarını hem de mide kaslarını çalıştırmış oluyor. Önce bir bacağı ile seri şekilde egzersizi yapıp sonra diğeri ile yapıyor olsa gerek ama montaj ile o kısmı görünmüyor.

Dördüncü egzersiz: “Oturarak shoulder press” hareketiyle omuz kaslarının üç bölgesini de aynı anda çalıştıran etkili bir egzersiz yapıyor. Dambılları omzuna diz yardımıyla teker teker alışı son derece profesyonel. Ancak ağırlıkları biraz daha aşağıya indirip hareket menzilini artırması gerekir. Bu şekilde daha derin bir kas çalışma hissi alır.

Beşinci egzersiz: Öne eğilip dambıl açış yaparak arka omuz kaslarını çalıştırmaya çalışıyor. Ancak aşırı süratli ve sallanarak yapması bu hareketin etkisini düşürüyor ve egzersizi beline doğru kaydırmış oluyor. Bunu aşağı eğilerek hiç sallanmadan ve daha hafif bir ağırlık seçerek uygulaması, direkt olarak hedeflenen kas grubunun çalışmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Altıncı egzersiz: Kas gruplarını çalıştırdıktan sonra kardiyo yapması güzel. Kan dolaşımını hızlandırarak yorulan kaslara daha çok kan, besin ve oksijen yollaması; bunu sabit hızla yaparak da vücudun ekstra yağ yakımına yardımcı olması güzel bir bitiriş.

"BİRAZ HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI AMA..."

Genel anlamda videoya baktığımda, birkaç hareket dışında egzersizlerin tamamını yapış biçimi doğru. Ancak ben obama'nın antrenmanının çok daha efektif ve “İşte budur” dedirtecek biçimde olmasını tahmin ederdim.

Ayrıca montajda sırası değiştirilmediyse, bu egzersiz sıralaması biraz mantıksız. Çünkü hiçbir kas grubu birbiriyle bağlantılı değil. Belki ilk üç egzersizini omuz, sonraki üç egzersizini bacaklarına ayırsa daha etkili olabilirdi. İlle de bu beş egzersizi seçecekse, ben bunları şöyle sıralardım: 4-2-5-1-3.

Haberin Devamı

Ama neticede hiç egzersiz yapmamaktansa yanlış sırayla bile olsa ABD Başkanı’nın kendisine seyahatte dahi bakması ve fitness egzersizi yaparak vücudunu çalıştırması kesinlikle çok takdir edilecek ve örnek bir davranış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!