NSU davasında karar geliyor!

Güncelleme Tarihi:

NSU davasında karar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 14:52

Almanya'nın Münih Eyalet yüksek Mahkemesi'nde 5 yıldır yürüyen neonazi terör örgütü NSU davasında Temmuz'un ikinci haftası kararın okunması bekleniyor.

Haberin Devamı

SEKİZİ Türk 10 kişiyi öldüren, 15 banka soygunu ve iki bombalı saldırıdan yargılanan neonazi terör örgütü NSU sanıkları davasında yolun sonuna gelindi. Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi kararın verilebilmesi için sanıkların son sözleri hariç tüm adımları attı. Duruşmada örgütün elebaşı Beate Zschaepe ile birlikte beş sanık yargılanıyor. Mahkeme sanıklara 3 Temmuz Salı günü son kez söz verecek. Sanık Andre Eminger haricinde tüm sanıklar en fazla 5 dakika söz almak istediklerini mahkemeye bildirdiler. Mahkeme kararını ne zaman açıklayacağı konusunda henüz bir tarih belirlemedi. Ama gelecek hafta salı günü sanıkların son sözlerini söylemelerinin ardından mahkemenin karar için bir haftaya ihtiyacı olacağı belirtildi. Mahkemenin 10, 11 veya 12 Temmuz'da kararını açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

28 MİLYON EURO
Davanın baş sanığı örgütün elebaşı Beate Zschaepe, 10 cinayete ortaklık, ağır kundaklama, terör örgütü kurma ve üyeliğinden yargılanıyor. Sanık Ralf Wohlleben ile Carsten Sch., 9 cinayette kullanılan Ceska tipi silahı tedarik ederek, cinayete yardımdan, Andre Eminger bombalı saldırıya ve soyguna yardım ile terör örgütüne destekten, Holger Gerlach, terör örgütüne destekten yargılanıyor. Mahkeme heyeti Başyargıç Manfred Götzl ile birlikte 5 yargıçtan oluşuyor. Duruşmada Federal Savcılık 5 savcıyla temsil ediliyor. 5 sanığı 14 avukat, kurban ailelerden oluşan 95 müdahil davacıyı ise 60 avukat savunuyor. Başsanık Beate Zschaepe'nin 5 savunma avukatı var. 6 Mayıs 2013'ten beri devam eden duruşmada Mahkemenin mayıs ayı sonuna kadar masrafının 28 milyon Euro tuttuğu hesaplanıyor. 23 milyon Eurosu savunma avukatlarına, 1.25 milyon Eurosu ise mahkeme salonunun düzenlenmesine harcandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!