Nikol Paşinyan Rusya’ya küstü

Güncelleme Tarihi:

Nikol Paşinyan Rusya’ya küstü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2023 07:00

Ermenistan’ın Azerbaycan ile ihtilaflarında Rusya’nın müttefik olarak beklenen siyasi ve askeri desteği sağlamadığını savunan Erivan, Rusya’nın başını çektiği Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) 2023 yılında düzenleyeceği tatbikatlara katılmama kararı aldı.

Haberin Devamı

TATBİKATLARA BOYKOT

Ermenistan’ın Rusya’dan uzaklaşmaya başlamasının somut adımı olarak algılanan tatbikatları boykot kararı dün Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından düzenlediği basın toplantısında açıklandı. Ermenistan’ın 2023 yılında Ermenistan’ın yanı sıra Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın üye olduğu KGAÖ faaliyetlerine katılmayacağını ilan eden Paşinyan, “Ermenistan yönetimi esaslı ve çok yönlü durum değerlendirmesi yaparak 2023 boyunca KGAÖ çerçevesinde ülkemizde hiçbir müşterek tatbikat düzenlememe ve katılmama kararı almış bulunuyor. Aldığımız bu karar Savunma Bakanımız Suren Papikyan tarafından KGAÖ karargâhına iletildi” dedi.

PROTESTO GÖSTERİSİ

Ermenistan’ın dünkü kararından iki gün önce Ermenistan’da Türkiye sınırına yakın Gümrü şehrinde konuşlanan Rus askeri üssü önünde büyük protesto gösterisi düzenlenmişti. Yaklaşık 100 göstericinin tutuklandığı protestoda Karabağ bölgesini Ermenistan’a bağlayan Laçin koridorunun kapalı kalması protesto edilmişti. Laçin koridorunun 2020 yılında 44 gün devam eden savaştan sonra 10 Kasım tarihinde imzalanan üçlü Putin-Aliyev-Paşinyan anlaşmasıyla Azerbaycan kontrolüne geçmesini öngörülüyordu. Ermenistan, bu konuda kendini Rusya tarafından terk edilmiş varsaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!