NATO’dan bu defa geri adım yok

Güncelleme Tarihi:

NATO’dan bu defa geri adım yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 07:00

Yunanistan’ın, NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın (LANDCOM) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamasına tepkisi sürüyor ancak LANDCOM geçen sene yaptığının aksine kutlama mesajını silmedi.

Haberin Devamı

Atina’da merkez karargâhı İzmir’de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nın (LANDCOM) sosyal medya hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı tebrik mesajına tepki giderek artıyor. Geçen yıl sosyal medya hesabında benzer bir mesaj yayınlayan ancak Yunan hükümetinin tepkileri üzerine geri çeken LANDCOM, bu defa geri adım atmadı ve tebrik mesajını silmedi.

NATO’YA PROTESTO

Yunan hükümeti “Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün, müttefik bir ülkeye (Yunanistan) karşı kazanılmış bir galibiyetin günü ile bağdaştırılmasının kabul edilmez olduğu” iddiasıyla NATO nezdinde yazılı protesto girişiminde bulunurken, Yunan medyası da adeta ateş püskürdü. Medyada “Mesaja ne gerek vardı?”,  “NATO’dan ya aptalca ya da tehlikeli mesaj”,  ”NATO 31 üyesi arasında muhtemel sürtüşmeleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Mesajı yazanın ya bu hedeften haberi yok ya da yine hata yaptı” ve “Türk-Yunan ilişkilerinin düzelmesi için çalışıldığı bir sırada, NATO’dan tahrik”  şeklinde yorumlar yapıldı. 1922 Kurtuluş Savaşı, Yunanistan’da “küçük Asya felaketi” olarak adlandırılıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Atina yönetiminden Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki konuşmasına da tepki gösterildi. Yunan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Erdoğan’ın konuşmasının, “Türk-Yunan ilişkilerinde bu dönemde tesis edilmeye çalışılan işbirliği ve diyalog ortamının oluşmasına katkıda bulunmadığı” ileri sürüldü.

BAKMADAN GEÇME!