NATO Amirali Bauer: Rusya bocalıyor

Güncelleme Tarihi:

NATO Amirali Bauer: Rusya bocalıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2023 07:00

NATO Askeri Komite Başkanı Amiral Rob Bauer, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı koyuşunu kutsal kitaplarda atıf yapılan Davud peygamberin dev savaşçı Golyat’ı (Calut) yenmesine benzetti.

Haberin Devamı

Bauer, Rusya’nın üç gün süreceğini düşündüğü savaşın 15’inci ayında olduğunu söyleyerek “Golyat (Calut) bocalıyor. Bunun nedeni Davut’un dünya çapında 50 ülke tarafından desteklenen muazzam bir direnç ve taktiksel zekâ göstermesidir” dedi.

YENİ PLANLAR GELİYOR

Türkiye’yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in temsil ettiği toplantı öncesinde konuşan Bauer, NATO’nun yeni bir kolektif savunma dönemine girdiğinin altını çizdi. Toplantıda, İttifak açısından kilit bölgelerin nasıl korunacağına odaklı coğrafi açıdan spesifik olan Bölgesel Planların ele alınacağını söyleyen Bauer, iki ana tehdidin ise Rusya ve terörist gruplar olduğunu söyledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de daha tehlikeli bir geleceğe hazır olunması gerektiğini ifade ederek, “Yüksek yoğunluklu savaş Avrupa’ya geri döndü” dedi. Stoltenberg, 11-12 Temmuz’daki Vilnius Zirvesi’nde onaylanması beklenen Bölgesel Planlarla müttefiklerin hangi kuvvetlerin nerede ve nasıl konuşlandırılacağı ve ne tür yeteneklere ihtiyaç duyulduğu gibi konulara hâkim olacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!