Mülteci geçişi 30 kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Mülteci geçişi 30 kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 23:03

TÜRKİYE ve Avrupa Birliği liderlerinin, mülteci krizini ele almak üzere biraraya geleceği 7 Mart zirvesinden önce Avrupa Birliği sınır ajansının açıkladığı rakamlar, durumun vahametini ortaya koydu.

Haberin Devamı

AB sınır ajansı Frontex İcra Direktörü Fabrice Leggeri, Ankara’da hem hükümet hem de güvenlik yetkilileriyle yaptığı üst düzey görüşmeler sonrası dün bir basın toplantısı düzenledi. Leggeri’nin açıkladığı rakamlara göre, 2016 yılının ocak ve şubat ayında kaydedilen düzensiz geçiş sayısı, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen düzensiz geçiş sayısının 30 katı. Leggeri, özetle şu bilgileri verdi:

Frontex, 2015 yılı boyunca AB sınırlarında 1,8 milyon düzensiz göçmen geçişi kaydetti. Bu düzensiz sınır geçişlerinin büyük bir çoğunluğu, 885 bini, Türk sularından Yunanistan adalarına gerçekleşti.

Rakamlarda bir düşüş söz konusu değil. Geçen yıl aralık ayıyla karşılaştırdığımızda, ocak ve şubat aylarında Türkiye’den Bulgaristan ve Yunanistan’a düzensiz sınır geçişlerinin azaldığını görüyoruz. Fakat Türk muhataplarımızla, aynı eğilimi tespit ederek görüş birliğine vardığımız gibi, bu senenin ocak ve şubat aylarındaki göçmen akını, geçen yılın ocak ve şubat aylarından daha yüksek bir seviyede. 30 katlık bir artış olmuş.”

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yaptığı açıklamada yılbaşından bu yana Avrupa’ya Akdeniz üzerinden 131 bin 724 kişinin ulaştığını, bunların 122 bin 637’sinin Yunanistan’a geldiğini belirtmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!