Muhalifler IŞİD’i geriletti

Güncelleme Tarihi:

Muhalifler IŞİD’i geriletti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 23:53

PENTAGON’un Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türkiye’deki İncirlik Üssü’nden kalkan ‘Tank Katili’ lakaplı A-10 savaş uçakları ve alçak irtifada savaş yeteneğine sahip AC-130 tipi savaş uçaklarının desteğinde Suriyeli muhaliflerin IŞİD’i 255 km2’lik bir alandan temizlediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Suriyeli Kürtlerin YPG’si ve bazı Arap gruplardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Sincar Dağı’nın doğusunda kalan El-Havle bölgesinde kontrolü sağladı. Arap nüfus ağırlıklı El Havle’nin ele geçirilmesi IŞİD’in Rakka’ya giden lojistik yollarından birine baskıyı arttırmış olacak.

ABD bir süre önce SDG’nin içinde bulunduğu Suriye Arap Koalisyonu’na silah ve mühimmat yardımı yapmıştı. Sonrasında ise New York Times’ta geçtiğimiz günlerde bu muhalif gücün sadece adının olduğu, ancak lojistik ve siyasi zorluklarla karşı karşıya olduğu öne sürülmüştü. Pentagon’un açıklamasında ise harekâta İncirlik’ten kalkan Amerikan A-10 ve AC-130 tipi savaş uçaklarının destek verdiği ve 18 hedefi vurduğu belirtildi. İncirlik’ten kalkmanın harekâtı kolaylaştırdığını söyleyen Warren, “Suriyeli Arap Koalisyon’a ulaşan 50 tonluk mühimmat sayesinde” Suriye Demokratik Güçleri’nin Haseke yakınlarındaki El Havle kentinde IŞİD’e karşı önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi. Warren, “El-Havle operasyonu (muhaliflere yönelik) programın geçerliğini gösteriyor. İyi ilerlediği sürece bu şekilde devam etmeyi sürdüreceğiz. Gerekirse gözden geçiririz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!