Mısır’da ‘yanlışlıkla’ 12 ölüm

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da ‘yanlışlıkla’ 12 ölüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 06:48

Mısır güvenlik güçleri, Libya sınırına yakın turistik Batı Sahra bölgesine havadan terör operasyonu düzenledi. Operasyon sonucunda arazi araçlarıyla çıktıkları çöl safarisinde barbekü molası veren 8’i Meksikalı 12 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

MISIR’da güvenlik güçleri, düzenledikleri hava saldırısında aralarında Meksikalı turistlerin de bulunduğu 12 kişiyi yanlışlıkla öldürdü. 10 kişinin de yaralandığı olay ülkenin Libya sınırına yakın turistik Batı Sahra bölgesinde önceki gün meydana geldi. Fransız AFP ajansına konuşan Mısır Turizm Bakanlığı’ndan bir yetkili, turistlerin olay sırasında başkent Kahire ile bu kentin 350 kilometre güneybatısında olan Bahariye Vahası olarak bilinen bölge arasında seyahat etmekte olduğunu bildirdi.

‘YASAK BÖLGEYDİ’

İçişleri Bakanlığı, turistlerin bulunduğu konumun “yasak bölge” olduğunu iddia etti. Meksika Dışişleri Bakanı Claudia Ruiz Massieu yemek için duran konvoya bir uçak ve helikopterlerin saldırdığını söyledi. İngiliz Reuters haber ajansı Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberinde ölen Meksikalıların sayısının 8 olduğunu duyurdu. Meksika Dışişleri Bakanı Massiue ise iki Meksikalının öldüğünü doğruladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

SİYAH KUVARS TEPELERİ İLE ÜNLÜ

MISIR’ın geniş Batı Sahra bölgesinde bulunan Bahariye Vahası, Nil Nehri’nden batıdaki Libya sınırına kadar uzanıyor. Turistler burada bulunan siyah kuvars tepeleri ve çöl kumullarına yoğun ilgi gösteriyor. 10 otelin bulunduğu bölgede MÖ 1500-1000 yılları arasında hüküm sürmüş Yeni Krallık’a uzanan firavun anıtları yer alıyor. Bölgede Büyük İskender Tapınağı, Ptoleme mezarları ve altın mumyalar da ilgi çekiyor.

MEKSİKA KINADI

MEKSİKA Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Meksika, vatandaşlarımıza yönelik meydana gelen bu olayları kınıyor ve Mısır hükümetinden ne olduğuna dair kapsamlı bir soruşturma yürütmesini talep ediyor” dedi. AFP olayın Mısır’ın kilit sektörlerinden olan turizme dair endişeleri daha da artıracağını iddia etti. Ajans, geçtiğimiz ay IŞİD’in Mısır’da bir Hırvat’ın başını keserek infaz ettiğine de dikkat çekti.

KAÇAKÇILIK GÜZERGÂHI

Libya sınırında yer alan Batı Sahra’da özellikle insan ve silah kaçakçılığının sıklıkla yaşandığı gözleniyor. Mısır güvenlik güçleri, bölgede son 2 yıldır sınır güvenliğini sağlamak için yoğun bir şekilde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!