‘Mıke Pence’i asın’ diyerek Kongre’yi basmışlar

Güncelleme Tarihi:

‘Mıke Pence’i asın’ diyerek Kongre’yi  basmışlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2022 07:00

ABD Temsilciler Meclisi bünyesinde kurulan ve 6 Ocak 2021 tarihli kanlı Kongre Baskını’nı soruşturan özel komisyonda, halka açık üçüncü oturum gerçekleştirildi. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın, kaybettiği 2020 başkanlık seçimi sonuçlarının kabul edilmemesi konusunda, yardımcısı Mike Pence’e yoğun baskı yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Komite Başkanı Bennie Thompson, “Trump, Pence’den daha önce hiçbir başkan yardımcısının yapmadığını yapmasını istiyordu. Seçim sonuçlarını reddetmesi, Trump’ın galip geldiğini ilan etmesi ya da oyların yeniden sayımı için eyaletlere yollanması gibi” diye konuştu.

‘Mıke Pence’i asın’ diyerek Kongre’yi  basmışlar

 

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Perşembe günü düzenlenen oturumda, Mike Pence ile ekibinin, Kongre’de baskıncılardan saklandıkları anlara dair yeni görüntüler de ortaya çıktı. Yayınlanan video kayıtlarında, baskıncılardan bazılarının, “Pence bize ihanet etti. O da geri kalanlar gibi yanmayı hakediyor” diye bağırdıkları dikkat çekti. Kongre’yi basan isyancıların az kalsın Mike Pence’i ele geçirecekleri de belirtildi. Hatta “Pence’i asın” diye bağıran kalabalık, kendisine 10 metre kadar yaklaşmış ancak gizli servis devreye girerek Pence’in güvenliğini sağlamış. Pence, yoğun baskıya rağmen rakip Demokrat Parti’den Joe Biden’ın kazandığını açıklamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!