Miçotakis: Kimyamız tuttu

Güncelleme Tarihi:

Miçotakis: Kimyamız tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 07:00

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, son olarak New York’ta görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile kimyalarının tuttuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yunan Alfa televizyonuna verdiği demeçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 20 Eylül’de New York’ta yaptığı görüşmeye dair izlenimlerini aktardı. Miçotakis, “Kimya uyumu açısından da iyi bir görüşmeydi. İkimiz de geçmişteki gerginlikleri ve aşırıcı söylemleri bir kenara bırakıp birlikte nasıl ilerleyebileceğimizi belirlemek için karşımıza bir fırsat çıktığının bilincindeyiz” dedi.

‘ÖLÇÜLÜ İYİMSERLİK’

Ardından da “Ölçülü bir iyimserlik içindeyim. Türkiye, Avrupa ve bir dereceye kadar ABD ile ilişkilerinin oluşmasında da, Yunanistan’ın önemli rolü bulunduğunu kabul ediyor. Yunanistan ile ABD arasında jeostratejik ilişkiler vardır” diye ekledi.

‘ÖNEMLİ BİR TOPLANTI’

Selanik’te 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısını “önemli bir olay” diye tanımlayan Miçotakis, “Mevcut iyi ortamı, her iki halk da istiyor. İyi ortamı koruyarak, bu toplantıya hazırlanmak ise her iki ülkenin çıkarınadır” şeklinde konuştu. Yasadışı göçe karşı mücadalede, iki ülkenin önemli işbirliği olanaklarının bulunduğunu belirten Miçotakis, turizm, ticaret, kültür, enerji ve sağlık gibi konuları içeren “pozitif gündem” çerçevesinde de önemli işler yapılabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

‘MANTIK ÜSTÜN GELDİ’

Başbakan Kiriakos Miçotakis demecinde ayrıca şunları söyledi:

m “Geçen yıl, durumlar iyi ilişkiler iyi olmadığında, BM Genel Kurul toplantısı için gittiğim New York’ta yaptığım konuşmada, Türk vatandaşlarına seslenerek “Düşmanınız değiliz. Türkiye’ye karşı yayılmacı emellerimiz yok. Bizi tehdit görmeyin” demiştim. Gecikmeli de olsa mantığın üstün çıkmasından dolayı sevinçliyim.”

m “Aramızda, Ege ve Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ve ekonomik münhasır bölge sınırlarını belirlemek olan tek büyük anlaşmazlığı çözemezsek bile bir sıcak olayın eşiğine gelmemeliyiz.”   

BAKMADAN GEÇME!