Merkel ve Putin’den İdlib hassasiyeti

Güncelleme Tarihi:

Merkel ve Putin’den İdlib hassasiyeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 00:14

UZUN aradan sonra Almanya’yı ziyaret ederek Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelen Rusya lideri Vladimir Putin, Moskova ile Avrupa arasında ABD’den farklı bir pazarlık süreci başlattı.

Haberin Devamı

İki lider neyi görüştükleri ve nasıl kararlar aldıklarını açıklamak yerine, temas öncesinde basın toplantısı  düzenleyerek görüşmeye dair detay vermekten kaçındı.

Merkel olası İdlib harekâtına desteklemediğini ima ederek, “Suriye’de çatışmalar büyük ölçüde duruldu. Ancak sivil halkın problemleri bitmedi. Şimdi önemli olan bir insanlık trajedisinin yaşanmasına izin verilmemesidir” dedi.

İnsani yardımlara dikkat çeken Putin ise “Suriye krizinde insani boyuta gelindi. Ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca mültecinin Suriye’deki evlerine dönmelerini sağlamalıyız. Bunun için güvenli bölgeler belirlenerek insani yardım yapmaya başlanmalı. Mültecilere içme suyu, kanalizasyon ve tıbbı hizmet verilirse evlerine dönmeye başlayacaklardır. Bu tür insani yardım Avrupa ülkeleri üzerindeki mülteci yükünü de azaltacaktır” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!