Merkel ve dört bakana emisyon skandalı sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Merkel ve dört bakana emisyon skandalı sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:10

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Federal Meclis bünyesinde otomobil devi Volkswagen’in karıştığı emisyon skandalını araştırmak için kurulan komisyona ifade vereceği bildirildi.

Haberin Devamı

SAARBRÜCKER Zeitung gazetesinin komisyon üyelerine dayandırdığı habere göre, Merkel’in komisyona ifade vermesi için 8 Mart 2017 tarihinde özel oturum yapılması planlanıyor. Komisyon üyeleri Merkel’den özellikle emisyon skandalından ne zaman haberdar olduğu, skandal patlak vermeden önce bilgisi olup olmadığı, Alman Hükümetinin ABD Çevre Koruma Dairesi EPA ile temas kurup kurmadığı, Başbakanlığın AB emisyon değeri düzenlemesindeki rolü ve Merkel’in Alman Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA) ile kişisel ilişkileri gibi sorulara yanıt vermesini isteyecek.

BAKANLAR DA ÇAĞRILACAK

Habere göre, emisyon skandalı nedeniyle Merkel ile birlikte çok sayıda bakanın da komisyona çağırılması söz konusu. Federal Ulaştırma Bakanı CSU’lu Alexander Dobrindt, Başbakanlık Bakanı CDU’lu Peter Altmaier, Federal Çevre Bakanı SPD’li Barbara Hendricks ve Federal Ekonomi Bakanı ve SPD lideri Sigmar Gabriel’in de komsyona bilgi vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Saarbrücker Zeitung gazetesine konuşan komisyon başkan yardımcısı Oliver Krischer, Başbakan Angela Merkel ve başbakanlığın emisyon skandalıyla 2015 Kasım ayından önce ilgilendikleri yönünde bilgilerin yoğunlaştığını söyledi.

Alman haber kanalı n-tv.de’nin bildirdiğine göre, komisyonun şu anda görevde olan bakanların dışında Ulaştırma eski Bakanı Wolfgang Tiefensee (SPD), Peter Ramsauer (CSU) ve Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil’i de dinlemesi bekleniyor. Weil, aynı zamanda görevi gereği Volkswagen Denetim Kurulunun da üyesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!