Merkel: Müslümanları zan altında bırakamazsın

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Müslümanları zan altında bırakamazsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 15:22

Alman ve İngiliz hükümetleri, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın bazı Müslüman ülkeler için getirdiği ABD’ye giriş yasağına tepki gösterdi ve uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştükten sonra sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla yaptığı açıklamada, Trump’ın yedi ülkeden Müslümanlara ABD’ye giriş yasağı getirmesini eleştirdi. Merkel’in, Donald Trump’ın kararının yanlış bulduğunu belirten Seibert, “Merkel, terörle mücadele kararlılığının bazı etnik köken ve bazı inançtan olan insanları şüphe altında bırakmanın gerekçesi olamayacağına inanıyor” dedi. 

Almanya, ABD’ye giriş yasağı getirilen ülkelerden aynı zamanda Alman vatandaşı olanlara bu kararın etkisini inceleyecek.
Federal Dışişleri Bakanlığı ise giriş yasağı getirilen ülkelerden aynı zamanda Alman vatandaşı olan Müslümanları, ABD’ye seyahatleri konusunda uyardı.

ABD HÜKÜMETİNE ŞİKAYET EDERİZ

İngiltere’de Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Theresa May’in Trump ile bu konuda aynı görüşte olmadığı belirtilerek, “ABD’nin göçmen politikası ABD hükümetinin işidir, İngiltere’ninki hükümetimiz tarafından belirlenir. Ancak biz bu tür bir yaklaşımı paylaşmıyoruz ve bu bizim izleyeceğimiz yol olmayacak” denildi. ABD yönetiminin konuyla ilgili yasal düzenlemesinin, özellikle İngiliz vatandaşları için muhtemel etkileri bakımından incelendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Eğer İngiliz vatandaşları etkilenirse, ABD hükümetine bu konuda resmi şikayetimizi ileteceğimiz açıktır” değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberin Devamı

HAN: SORUNUMUZ DEĞİL DİYEMEYİZ

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen yasağına ilişkin, “ABD gibi hoşgörü, çeşitlilik ve özgürlüğe değer veren ülkeler olarak omuzlarımızı silkip, ‘Bizim sorunumuz değil’ diyemeyiz. Başkan Trump’ın bazı ülkelerden gelen sığınmacı ve göçmenlere yönelik yasağı, utandırıcı ve merhametsizce. ABD’nin sığınmacıları karşılayan ve yerleştiren gururlu bir tarihi var. Başkan Trump, bu küresel krize sırtını dönemez. Tüm ülkeler üzerine düşen görevleri yerine getirmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!