Melania’nın avukatı Cumhurbaşkanı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Melania’nın avukatı Cumhurbaşkanı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 07:00

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın avukatı olarak bilinen Natasa Pirc Musar (54), Slovenya’nın ilk kadın cumhurbaşkanı seçildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turunda merkez solun desteklediği bağımsız aday Musar yüzde 54 destek bulurken, muhafazakâr kanadın desteklediği eski Dışişleri Bakanı Anze Logar’ın desteği yüzde 46’da kaldı. Trump’ın başkan olduğu dönemde Slovenya doğumlu olan Melania Trump, memleketinde ismiyle ilgili ticari hakların korunması için avukat Natasa Pirc Musar ile çalışmıştı.

Melania’nın avukatı Cumhurbaşkanı seçildi
Melania Trump

‘KADININ SESİ OLACAĞIM’

Seçim sonrası verdiği demeçte “Slovenya, Avrupa Birliği’ne ve AB’nin üzerine kurulduğu demokratik değerlere inanan bir cumhurbaşkanı seçti” diyen Pirc Musar, “siyasetçilerin stratejik konularda birleşmesi için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim” dedi. Slovenya’da ve yurtdışında “kadınların sesi” ve büyük ölçüde sembolik olan yeni görevinde “ahlaki bir otorite” olma sözü verdi. Motosiklet meraklısı olan Pirc Musar, kampanya sırasında kocasının özellikle vergi cennetlerindeki kazançlı yatırımları nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!