‘Meclis konuşmamı ChatGPT hazırladı’ Danimarka Başbakanı: Dehşet verici

Güncelleme Tarihi:

‘Meclis konuşmamı ChatGPT hazırladı’ Danimarka  Başbakanı: Dehşet verici
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2023 07:00

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen dün parlamentoda yapay zekânın devrimci yönlerini ve aynı zamanda risklerine dikkat çekmek için kısmen yapay zekâ aracı ChatGPT kullanılarak yazılmış bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Yaz tatili öncesinde geleneksel konuşmayı yapan Frederiksen, sözlerini yarıda keserek “Burada okuduklarım bana ait değil. Ya da bu konuda başka herhangi bir insana ait değil” diyerek metnin bir bölümünün ChatGPT ile yazıldığını açıkladı. Frederiksen, “Hem hükümetin çalışma programının ayrıntıları hem de noktalama işaretleri açısından her zaman isabetli olmasa bile, yapabilecekleri hem şaşırtıcı hem de dehşet verici” diye ekledi.

ŞİİR, MAKALE YAZIYOR

Frederiksen’in konuşmasının ChatGPT tarafından hazırlanan bölümünde “Geçtiğimiz yasama yılında geniş bir hükümete liderlik etmek hem bir onur hem de bir meydan okumaydı”, “Yol boyunca zorluklarla ve dirençle karşılaşmış olsak da son yasama yılında birlikte başardıklarımızdan gurur duyuyorum” gibi cümleler yer aldı. Yapay zekâ sistemiyle çalışan ChatGPT geçen yılın sonundan bu yana kısa ipuçlarından yola çıkarak hazırladığı denemeler, şiirler ve konuşma metinleriyle dikkat çekiyor. Yapay zekâ sektörüne milyarlarca dolar yatırımlar yapılıyor, ancak uzmanlar, kontrolden çıkabileceğine dair uyarı üzerine uyarıda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!