Martin Schulz yarıştan vazgeçiyor

Güncelleme Tarihi:

Martin Schulz yarıştan vazgeçiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 12:19

Spiegel Online, SPD’nin başbakan adayı olması beklenen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un aday olmayacağını yazdı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da eylül ayında yapılacak genel seçimlerde CDU’nun başbakan adayı yine Angela Merkel. Ancak SPD hâlâ başbakan adayını belirlemedi ve ocak ayı sonuna kadar adayını resmen açıklamak istemiyor. Başbakan adaylığı yarışında gözler SPD Lideri Sigmar Gabriel ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz üzerindeydi. Ocak ayı ortasında Avrupa Parlamentosu başkanlığı sona erecek olan Martin Schulz’un, SPD’nin başbakan adayı olma şansı son ana kadar yüksek görünüyordu. Anketler de Schulz’un CDU’nun güçlü adayı Başbakan Merkel’i zorlayacağını gösteriyordu. Ancak Martin Schulz’un, SPD’nin başbakan adayı olma iddiasından vazgeçtiği bildirildi. Spiegel Online’ın haberine göre Schulz, yakın çevresine aday olmayacağını söyledi.

GABRİEL RAKİPSİZ KALDI

Haberin Devamı

Parti içinde Martin Schulz’u adaylığa ikna etmek için yapılan girişimlerin sonuç vermediği belirtildi. SPD Lideri Gabriel, birden fazla başbakan adayı çıkması durumunda kararı üyelerin onayına sunacağını daha önceden açıklamıştı. Üye oylamasında Schulz’un şansının yüksek olduğu tahmin ediliyordu. Schulz’un başbakan adayı olmayı çok istediği, ancak Gabriel’e rakip olmaktan çekindiği belirtildi. Schulz’un adaylıktan vazgeçmesi durumunda, Gabriel, SPD’nin rakipsiz başbakan adayı olarak görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!