Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Yunan savaş gemisi Kızıldeniz'de iki İHA'ya ateş açtı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2024 10:33

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Kızıldeniz'de ise sıcak saatler yaşanıyor. Uluslararası haber ajansları bölgedeki Yunan savaş gemisinin Husi İHA'larına ateş açtığını duyurdu. 'Son dakika' kodu ile duyurulan haber sonrası Yunanistan'dan da resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Blinken: Sivillerin korunması İsrail için bir numaralı iş olmalı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Blinken, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes müzakerelerine değinerek, "şu anda masada çok güçlü bir öneri" olduğunu ancak bunu kabul edip etmemenin Hamas'ın elinde olduğunu söyledi.

“KATAR'LA, MISIR'LA YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Blinken, "Asıl soru şu: Hamas bunu kabul edecek mi? Ama size şunu söyleyebilirim ki rehineleri kurtaracak, daha fazla yardım ulaştıracak ve belki de daha kalıcı, güvenli bir çözüm için bir yol oluşturacak bir ateşkes anlaşması yapıp yapamayacağımızı görmek için her gün, neredeyse her saat Katar'la, Mısır'la yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki sivillerin koruması ve insani yardımların ulaştırılmasının bir numaralı işi olması gerektiğini belirten Blinken, "İsrail hükümetinden bunun bir öncelik olmasını sağlamasını bekliyoruz. Sivilleri korumak, insanlara ihtiyaç duydukları yardımı ulaştırmak, ülkeyi savunmak için ne gerekiyorsa yapsalar bile, bir numaralı iş bu olmalı" dedi.

İsrail’in Refah’a yönelik planladığı askeri harekata değinen Blinken, İsrail'in ABD’ye Refah'taki sivillerin nasıl korunacağına dair hala bir plan sunmadığını aktararak, ABD hükümetinin Refah’taki 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinliyi korumak için "net" bir planı olmadan İsrail’i desteklemeyeceğini ifade etti.
Blinken, "Askeri bir operasyon olacaksa sivillerin zarar görmediği ve barınak, yiyecek ve ilaç sahibi olmalarını sağlayacak bir plan görmemiz gerekiyor" dedi.

İsrail yardım dağıtım merkezini vurdu

Al Jazeera'da yer alan habere göre, İsrail'in Refah'taki BM yardım dağıtım merkezine düzenlediği saldırıda en az beş kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

UNRWA da Gazze'nin güneyindeki yardım depolarından birinin vurulduğunu ve çok sayıda kişinin yaralandığını doğruladı.

Gazze'de can kaybı 31 bin 272’ye yükseldi

İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 88 Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı 31 bin 272’ye yükseldi.

Save the Children: Gazzeli çocuklar ölüm korkusuyla karşı karşıya

Dünya genelinde 116 ülkede faaliyet gösteren ve merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan uluslararası yardım kuruluşu ‘Save the Children’, 7 Ekim’den beri kuşatma altında olan Gazze Şeridi'ndeki Filistinli çocukların psikolojik yıkıma uğradığını, sürekli olarak ölüm korkusuyla karşı karşıya olduklarını açıkladı.

Hamas'tan açıklama geldi: Hadi Mustafa öldürüldü
Hamastan açıklama geldi: Hadi Mustafa öldürüldü

Hamas, İsrail'in Güney Lübnan'a düzenlediği saldırıda bir üyesinin öldürüldüğünü doğruladı. Hamas öldürülen kişinin adını Hadi Mustafa olarak açıkladı.

Almanya silahlı kuvvetlerine Gazze'ye insani yardım gönderilmesine yeşil ışık yaktı

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, kuşatma altındaki Filistin topraklarına havadan yardım gönderen diğer birçok ülkeye katılarak, ülkenin hava kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ne acil ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini bırakmasına izin verdi.


Yunan savaş gemisi Kızıldeniz'de İHA'lara ateş açtı

Bir Yunan Savunma Personeli yetkilisi, Avrupa Birliği'nin Kızıldeniz'deki deniz misyonunda görev yapan bir Yunan askeri gemisinin iki insansız hava aracına ateş ederek onları geri püskürttüğünü söyledi.


AB'nin Kızıldeniz'deki Aspides adlı misyonu, kilit deniz ticaret rotasını, İsrail'in Gazze'deki savaşına misilleme yaptığını söyleyen Yemen'deki Husi milislerinin insansız hava aracı ve füze saldırılarından korumaya yardımcı olmak amacıyla Şubat ayında başlatıldı. Yunanistan misyon için bir firkateyn sağladı.


Uluslararası haber ajansları bu gelişmeyi 'son dakika' kodu ile abonelerine servis etti. Yunan Kathimerini gazetesi olayın sabah saatlerinde gerçekleştiğini, savaş gemisinin iki İHA'ya karşı 127 mm'lik topunu ateşlediğini yazdı.

Üst düzey İsrailli yetkili, ABD'nin Netanyahu hükümetini devirmeye çalıştığını söyledi
Üst düzey İsrailli yetkili, ABDnin Netanyahu hükümetini devirmeye çalıştığını söyledi

Üst düzey bir İsrailli siyasi yetkili Salı gecesi yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetini devirmeye çalıştığını söyledi. Jerusalem Post'ta yer alan habere göre, yetkili, Netanyahu'nun koalisyonunun daha ılımlı bir koalisyonla değiştirilebileceği konusunda uyarıda bulunan yıllık Tehdit Değerlendirme raporuna tepki olarak, "Dostlarımızdan İsrail'deki seçilmiş hükümeti değil, Hamas terör rejimini devirmek için harekete geçmelerini bekliyoruz" dedi.

CIA Direktörü Burns, Gazze anlaşmasının 'hala bir olasılık' olduğunu söyledi

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı direktörü William Burns yaptığı açıklamada, pek çok karmaşık meselenin varlığını sürdürmesine rağmen Gazze'de ateşkes anlaşmasının "hala mümkün" olduğunu söyledi.

ABD, Husilerin Yemen'den Kızıldeniz'deki USS Laboon'a yakın mesafeli bir balistik füze ateşlediğini söyledi
ABD, Husilerin Yemenden Kızıldenizdeki USS Laboona yakın mesafeli bir balistik füze ateşlediğini söyledi

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran destekli Husilerin Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden Kızıldeniz'deki USS Laboon'a yakın mesafeli bir balistik füze ateşlediğini, ancak gemiye çarpmadığını ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığını açıkladı

ABD, Gazze'de geçici iskele inşasına yardımcı olmak için Akdeniz'e dört gemi konuşlandırdı

ABD, Gazze Şeridi kıyısındaki geçici iskelenin inşasına yardımcı olmak için Akdeniz'e dört gemi konuşlandırdı. Pentagon sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder'a göre, yaklaşık 60 gün içinde faaliyete geçmesi beklenen iskele, Gazze halkının gıda ihtiyacını karşılayacak. ABD, operasyonel güvenlik nedenleriyle iskelenin planlanan yerini gizliyor.

AB İsrail'i Gazze'de 'açlığı bir savaş silahı olarak kullanmakla' suçladı

Avrupa Birliği'nin dış politika şefi İsrail'i, açlığı bir savaş silahı olarak kullanmakla ve Gazze Şeridi'nde kıtlıkla karşı karşıya kalan yüz binlerce Filistinliye yiyecek ulaştırmanın en iyi yolu olan kara yollarını engellemekle suçluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!