Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Ordu Radyosu'na yaptığı açıklama infial yarattı! İsrailli bakandan skandal sözler: Benim sorunum değil

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 13:54

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'in aşırı sağcı bakanları ise yeni skandallara imza atmaya devam ediyor. İsrail'in aşırı sağcı maliye bakanı Bezalel Smotrich'in sözleri bu kadarına da pes dedirtti. Gazze'de adeta taş üzerinde taş bırakmayan İsrail'in saldırılarına son verdikten sonra bölgenin yeniden inşası üzerine gelen bir soru üzerine İsrailli bakan 'benim sorunum değil' dedi.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Bakan Göktaş: Dünyanın gözü önünde böyle bir katliama sebep olanları dinlemek istemiyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 68'inci Oturumu'nda, İsrail Sosyal Eşitlik ve Kadının Gelişimi Bakanı May Golan'a yönelik tepkisine ilişkin, "Dünyanın gözü önünde böyle bir katliama sebep olanları dinlemek istemiyoruz. Onların orada söyleyecek hiçbir sözü yok. Kadınlar ve çocuklar konusunda onların söyleyebilecekleri hiçbir söz yok. Kendilerini savunmak için söyleyecekleri hiçbir lafın ehemmiyeti yok" dedi.


Almanya Başbakanı Scholz: Refah’a düzenlenecek saldırı bölgesel barışı çok zor hale getirir
Almanya Başbakanı Scholz: Refah’a düzenlenecek saldırı bölgesel barışı çok zor hale getirir

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün temasları kapsamında Kral 2. Abdullah ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenleyeceği saldırının sonucunda yaşanacak çok sayıda sivil kaybın bölgesel barışın sağlanmasını “çok zor” hale getireceğini belirtti.

Netanyahu, İsrail'in müttefiklerini 'hafıza eksikliği' nedeniyle eleştirdi

Başbakan Netanyahu, İsrail'in müttefiklerinin Hamas'ın 7 Ekim saldırısıyla ilgili hafızalarının zayıf olduğunu ve artan uluslararası baskıya rağmen İsrail'in Refah saldırısını sürdüreceğini söyledi.


Netanyahu 'Uluslararası toplumdaki dostlarımıza şunu söylüyorum: Hafızanız bu kadar mı kısa? Holokost'tan bu yana Yahudilere karşı işlenen en kötü katliam olan 7 Ekim'i o kadar çabuk unuttunuz?' dedi.

İsrail maliye bakanından skandal Gazze açıklaması

Gazze'ye sivilleri hedef almaya devam eden ve bölgede binlerce can kaybı, açlık ve hastalığa neden olan İsrail'den skandal bir açıklama geldi.


Arap ülkelerinden savaşın yıktığı Filistin bölgesinin yeniden inşasını finanse etme yönünde herhangi bir söz olup olmadığı sorulduğunda İsrail'in aşırı sağcı maliye bakanı Bezalel Smotrich, 'Gazze'nin rehabilitasyonunun maliyeti benim sorunum değil' dedi.


Yıkımın baş aktörlerinden olan İsrailli bakanın Ordu Radyosu'nda yaptığı açıklama sosyal medyada infiale neden oldu.

Gazze’de can kaybı 31 bin 645’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 31 bin 645’e yükseldi

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 645’e, yaralananların sayısı ise 73 bin 676’ya yükseldi.

İsrail, Deir El-Balah'ta bir evi vurdu: 12 ölü

İsrail’in 7 Ekim’de başladığı Gazze saldırıları sürüyor. İsrail ordusu, gece saatlerinde saldırı düzenlediği Gazze Şeridi’ndeki Deir El-Balah’ta bulunan bir evi hedef aldı. Saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk 12 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda Filistinli de yaralandı. Deir El Balah’ın Beshara mahallesinde bulunan evin, Thabet ailesine ait olduğu öğrenildi.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının güney Lübnan'daki Hizbullah askeri yerleşkesini vurduğunu açıkladı

İsrail ordusu, güney Lübnan'daki Hiam bölgesinde Hizbullah'a ait bir askeri yerleşkeyi vurduğunu açıkladı ve yaptığı açıklamada, eylemin Akka şehrine doğru atılan füzelere yanıt olduğunu söyledi. Savaş uçaklarının Kfarkela bölgesindeki Hizbullah gözlem noktasını da vurduğu ve "topçuların Maisat bölgesindeki tehdidi ortadan kaldırmak için vurduğu" belirtildi.

 

Mossad direktörü Doha'ya gidiyor

İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD Başkanı David Barnea’nın bugün Hamas ile ateşkes ve esir takası görüşmeleri için Katar’ın başkenti Doha’ya gitmesinin beklendiği kaydedildi. David Barnea’nın yanı sıra Katar Başbakanı ve Mısırlı yetkililerin de katılacağı görüşmelerde esirlerin serbest bırakılması ve insani yardım da dahil olmak üzere İsrail ile Hamas arasındaki eksiklikler ve taraflar arasında görüşülmemiş konuların ele alınması bekleniyor.

İsrail Suriye'deki hedefleri vurdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail füzelerinin Şam'ın Kalamun dağlarında bulunan ve Hizbullah tarafından kullanılan Suriye ordusuna ait bir silah deposunu hedef aldığını söyledi. İngiltere merkezli Gözlemevi, aynı bölgedeki bir ordu taburunun yakınındaki başka bir bölgenin de hedef alındığını belirterek, bu alanlardan birinde yangın çıktığını bildirdi.

ABD ordusu, Kızıldeniz üzerindeki Husi insansız hava aracını imha ettiğini açıkladı

ABD ordusu, Yemenli Husiler tarafından ateşlenen bir insansız hava aracını imha ettiğini, bir diğerinin ise Kızıldeniz'e düştüğünün tahmin edildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!