Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail resmen ateşle oynuyor! IDF'den Şifa Hastanesi'ne baskın: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 08:06

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail yüzlerce kişiye ev sahipliği yapan Şifa Hastanesi'ne saldırdı. IDF operasyonun gelen istihbarat üzerine gerçekleştiğini savundu. Bölgeden gelen görüntüler hastanenin bombalandığını ve bir bölümünde yangın çıktığını gözler önüne serdi. Hastanede bulunan Filistinli gazeteci kuşatma altında olduklarını belirtti ve yayınladığı mesajda 'Bu benim son videom olabilir' dedi. Gazze Sağlık Bakanlığı olay nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Mısırlı Bakan Shoukry: ABD'nin Refah'a yapılacak operasyonun sonuçlarını İsrail'e açıkça belirtmesi gerekiyor

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı düzenleme planına değinerek, "ABD'nin Refah kentine yapılacak herhangi bir askeri harekatın sonuçlarının ne olacağını İsrail'e açıkça belirtmesi gerekiyor" dedi.

İsrailli Bakan Katz: Borrell İsrail’e saldırmayı bırakmalı

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze’ye kara, hava ve denizden yardımlara ‘izin verdiklerini’ belirterek, “AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell'in İsrail'e saldırmayı bırakmasının zamanı geldi” dedi.

İsrail ordusu, Şifa baskınında bir askerin öldürüldüğünü açıkladı

İsrail ordusu, Hamas savaşçılarıyla çatıştığını söylediği Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında bir askerinin öldüğünü duyurdu.

Netanyahu: İsrail ordusu siviller için diğer ordulardan daha fazlasını yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Shcolz’un ‘sivil kayıplara yönelik hassasiyetini’ anladığını belirterek, “İsrail ordusu sivil kayıpları en aza indirmek için modern zamanlardaki diğer tüm ordulardan daha fazlasını yapmıştır” dedi. Filistin’de 31 binden fazla sivil İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybetti.

Gazze kaynakları: IDF kadınları ve çocukları El Şifa Hastanesi'nden tahliye ediyor, erkekleri tutukluyor

Gazze'deki kaynaklara göre IDF, kadınları ve çocukları El Şifa Hastanesi bölgesi ve çevresinden tahliye ediyor. Aynı kaynaklara göre ordu, onları Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah yönündeki okullar ve mülteci kamplarından tahliye ediyor. Ayrıca bölgede, özellikle hastanenin yanındaki Amerikan okulunda kalan erkeklerin de tutuklandığı bildiriliyor.

İsrail ordusundan 'Şifa hastanesi ve çevresini tahliye edin' emri

İsrail ordusu tarafından bırakılan broşürlerde El Şifa Hastanesi, çevresi ve sağlık kompleksini çevreleyen tüm konut bloklarındaki insanlara derhal El Mawasi tahliye bölgesine tahliye edilmeleri söylendi. Burası Han Yunus'un batı kısmında yer alıyor.

İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nde 80 kişiyi gözaltına aldı

The Times of Israel, İsrail ordusuna atıfta bulunarak, ordunun Şifa Hastanesi'nin kontrolünü ele geçirdiğini ve 80 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi.

Bakanlık: Şifa'da yaklaşık 30 bin kişi mahsur kaldı

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sırasında yerinden edilmiş siviller, yaralı hastalar ve sağlık personelinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 bin kişinin Şifa sağlık kompleksinde mahsur kaldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Şifa açıklaması: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

İsrail'in Şifa'ya yönelik devam eden saldırısı hakkında Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, Telegram üzerinden İngilizce olarak yayınladığı mesajda, yerel saatle sabah 02.00'de (GMT 00:00) başlayan baskın nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisine yer verdi.

İsrail bombardımanı sonrası Şifa'da yangın çıktı

Al Jazeera Arabic'in haberine göre, İsrail bombardımanı nedeniyle El Şifa Hastanesi'nin cerrahi binasında yangın çıktı. Aynı habere göre, İsrail güçleri ayrıca hastaneye sığınan yüzlerce kişinin tahliye edilmesi emrini vermek için hoparlörler kullanıyor. İsrail güçlerinin Gazze şehrinin kuzeyindeki sağlık kompleksine ateş açarak ölüm ve yaralanmalara yol açtığını bildiriliyor.

IDF Şifa Hastanesi'ne saldırdı

İsrail Savunma Kuvvetleri, üst düzey Hamas yetkililerinin bölgede olduğu ve hastaneyi faaliyetlerini planlamak ve yürütmek için kullandığı yönünde istihbarat aldığını öne sürerek Şifa Hastanesi'ne operasyon düzenlediğini açıkladı.


İsrail basınında yer alan haberlere göre, söz konusu istihbarat üzerine askerle Gazze Şehri'ndeki El Şifa hastane kompleksinde gece boyunca operasyon düzenledi.


Şifa Hastanesi'nde mahsur kalan Filistinli gazeteci Wade Abu Alsoud, "yoğun çatışmalar" ve silah sesleri nedeniyle tesis içindeki durumu "felaket" olarak nitelendirdi.


FİLİSTİNLİ GAZETECİ: KUŞATILMIŞ DURUMDAYIZ


Alsoud, 'Bu benim son videom olabilir. Şu anda Şifa hastanesinde kuşatılmış durumdayız. Üzerimize çok ağır ateş ediliyor. İşgalciler bir anda hastane ve çevresine baskın düzenledi. Şimdi de duyacağınız üzere Şifa hastanesi çevresinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Kapıdan gelen sesleri duyuyoruz. Hastanenin bahçesine şarapnel parçaları düşüyor' dedi.

IDF: Kızıldeniz bölgesinden 'şüpheli hava hedefi' Eilat yakınlarındaki açık alana düştü

İsrail Savunma Kuvvetleri, "şüpheli bir hava hedefinin" İsrail'in güneyindeki Kızıldeniz'den İsrail topraklarına geçtiğini ve "kısa bir süre önce Eilat'ın kuzeyinde açık bir alana düştüğünü" duyurdu.

Güvenlik kabinesi İsrail heyetinin rehine görüşmeleri için Doha'ya gitmesine izin verdi

İsrail basınında çıkan haberlere göre, güvenlik kabinesi İsrail müzakere heyetinin Gazze'de geçici ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili görüşmeler için bugün (Pazartesi) Doha'ya gitmesini onayladı.

Ben-Gvir'den Netanyahu'ya: 'Sen Gallant'ın patronusun, onu dizginle'

İsrail hükümeti bir kez daha tartışma haberleri ile gündemde. Ülke basını Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Başbakan Netanyahu'ya bağırdığını yazdı. Toplantı sırasında Ben-Gvir'in Netanyahu'ya şöyle dediği bildirildi: “Seni suçlamıyorum ama sen Gallant'ın patronusun, bu yüzden onu dizginle. Onun politikayı bağımsız olarak yönetmesi söz konusu olamaz. Tepedeki yerleşim yerlerini bağımsız olarak tahliye edemiyor; kontrol noktalarını bağımsız olarak kaldıramaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!