Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Hizbullah lideri sessizliğini bozdu! Nasrallah İsrail'e tek bir şart sundu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Hizbullah lideri sessizliğini bozdu Nasrallah İsraile tek bir şart sundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2024 09:02

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Lübnan basınında yer alan haberlere göre, İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 2’si çocuk toplam 4 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Öte yandan Hizbullah lideri Nasrallah da sessizliğini bozdu. Nasrallah, ateşkes için tek bir şart sundu. İsrail Hamas liderlerinden Sinwar'ın savaşın başından beri ilk görüntüsüne ulaştı. Görüntüler İsrail basınında geniş yer buldu.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

İsrail Lübnan’ın güneyini vurdu: 2’si çocuk 4 ölü, 11 yaralı

İsrail, Lübnan’ın güneyini vurdu. Lübnan basınında iki güvenlik kaynağına dayandırılan haberlerde, İsrail’in Lübnan’ın güneyine düzenlediği saldırıda 2’si çocuk toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İsrail'in el-Sawana köyüne düzenlediği saldırıda 1 anne ve 2 çocuğunun öldüğü ifade edilen haberlerde, hasarın "çok büyük" olduğu aktarıldı.

İSRAİL'E DÜZENLENEN ROKET SALDIRISINDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 8 KİŞİ YARALANDI

İsrail hükümet sözcüsü Ilana Stein yaptığı açıklamada, Lübnan’dan İsrail topraklarına fırlatılan roketler nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını belirterek, "Defalarca söylediğimiz gibi İsrail iki cephede birden savaşmak istemiyor. Ancak tahrik edilirsek, güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü: Refah'a tam bir saldırı 'akıl almaz bir felaket' olur

DSÖ'nün Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria temsilcisi Richard Peeperkorn, İsrail'in Refah'a yönelik topyekün askeri saldırısının "insani felaketi hayal gücünün ötesinde daha da genişleteceğini" söyledi. Peeperkorn, "Bu aynı zamanda sağlık sistemini çöküşün eşiğine yaklaştıracak" dedi.

İsrail savaş uçakları Güney Lübnan'a 'kapsamlı' saldırı başlattı

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, savaş uçaklarının Lübnan topraklarına "kapsamlı bir saldırı dalgası" başlattığını söyledi. Geçtiğimiz saatlerde güney Lübnan'dan gelen roket saldırılarında bir İsrail askeri ölmüş, sekiz asker de yaralanmıştı.

Gazzeli yaralılar Mısır’dan Türkiye’ye getiriliyor
Gazzeli yaralılar Mısır’dan Türkiye’ye getiriliyor

İsrail’in saldırısı altındaki Gazze halkına ulaştırılmak üzere Kayseri’den A400M uçağı ile yola çıkan yardım malzemeleri Mısır’a ulaştırılırken, yaralılar da Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıktı.

Yardım malzemeleri ile birlikte Kayseri’den havalanan A400M uçağı, 15 sedye, 11 personel ve 1 buçuk ton sağlık malzemesi ile Mısır’ın Kahire şehrindeki El-Ariş Havaalanı’na iniş yaptı. Depolara taşınan yardımlar ihtiyaç olan bölgelere ulaştırılmak üzere yola çıkarken, uçak Gazzeli yaralıları Türkiye’ye getirmek üzere Mısır'dan yola çıktı. 11 personel, 15’i sedyeli olmak üzere yaklaşık 170 kişiyi alan uçak, Ankara Etimesgut’a inmek üzere Mısır’dan havalandı.


Haaretz israil'in korkusunu yazdı

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Haaretz'e göre, İsrail, başka Batılı ülkelerin de Batı Şeria'daki şiddet yanlısı yerleşimcilere yaptırım uygulama konusunda aynı yolu izlemesinden korkuyor.


Diplomatik bir kaynak, İsrail'in, Filistinlilere karşı şiddete karışan yerleşimcilere yaptırım uygulanmasında diğer ülkelerin de ABD, İngiltere ve Fransa'ya katılmasından korktuğunu söyledi.


Kaynak, Fransa'nın Salı günü Avrupa Birliği'nin konuyla ilgili kararını beklemek yerine yaptırım uygulama kararının artık diğer AB ülkelerini de benzer adımlar atmaya teşvik edebileceğini söyledi.


Tel Aviv, yaptırımların uygulanması konusunda dikkat çekmedi ve şu ana kadar kamuya açık bir yorumda bulunmadı.

Gazze’de can kaybı 28 bin 576’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 28 bin 576’ya yükseldi

İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlileri hedef almaya devam ediyor. İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle binlerce sivil göç etmeye zorlanırken, kamplara sığınan aileler bombardıman altında yaşam mücadelesi veriyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son 24 saatte İsrail tarafından düzenlenen 11 saldırıda 103 kişi öldü, 145 kişi ise yaralandı. Açıklamada, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 28 bin 576’ya, yaralı sayısının ise 68 bin 291’e yükseldiği belirtildi.

İsrail'in ABD Büyükelçisi: Beyaz Saray Gazze'de ateşkes için baskı yapmıyor

Ordu Radyosuna konuşan İsrail'in ABD Büyükelçisi Michael Herzog, Washington'un İsrail'e, Gazze'deki çatışmaya son vermesi için baskı yaptığını reddetti. Herzog 'ABD hükümetinin savaşın yönetiminin insani yönüne ilişkin soruları var, ancak Amerika'nın bizi durdurmaya yönelik bir tutumunu görmüyorum' dedi.

İsrail medyası: Filistinli mahkumların serbest bırakılması müzakerelerdeki 'ana boşluk'

İsrail medya kuruluşu Walla, ismi açıklanmayan ABD'li ve İsrailli yetkililere atıfta bulunarak, Hamas'ın Gazze'de tuttuğu esirler karşılığında serbest bırakmak istediği Filistinli tutuklu sayısının devam eden müzakerelerdeki "ana boşluk" olduğunu bildirdi.

IDF, Hamas lideri Sinwar'ın Gazze tünelindeki görüntülerini yayınladı
IDF, Hamas lideri Sinwarın Gazze tünelindeki görüntülerini yayınladı

İsrail Savunma Kuvvetleri Salı günü, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın birkaç aile üyesiyle birlikte Gazze tünelinde yürürken çekilmiş görüntülerini yayınladı.


Doğrulanması durumunda bu Sinwar'ın savaştan sonra elde edilen ilk görüntüsü olacak.


İsrail basını 10 Ekim'de çekilen bir dakikalık klipte Sinwar'a eşi, çocukları ve kardeşinin eşlik ettiğini yazdı.

İsrail savaş uçakları güney Lübnan'daki iki Hizbullah hedefine saldırdı

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Hava Kuvvetlerinin güney Lübnan'daki iki Hizbullah askeri tesisine saldırdığını söyledi. Açıklamaya göre mevzilerden biri İsrail'e füze fırlatmak için kullanılmıştı. Ordu ayrıca Salı günü erken saatlerde Lübnan topraklarından iki roket fırlatıldığını tespit ettiğini ve füzelerin nüfusun bulunmadığı bölgelere düştüğünü söyledi.

Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 7 bini aştı
Batı Şeriada gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 7 bini aştı

Filistin Tutuklular İşleri Komisyonu ve Filistinli Esirler Derneği tarafından yayınlanan son istatistiklere göre, İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 7.000'den fazla Filistinliyi gözaltına aldı.

Kahire görüşmeleri 3 gün daha uzatıldı

New York Times'ın haberine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında esir değişimi ve ateşkes için Kahire'de yapılan görüşmeler üç gün daha uzatıldı.

Hizbullah lideri, Lübnan sınırındaki saldırıları yalnızca Gazze'deki ateşkesin sona erdireceğini söyledi

Hizbullah şefi Hasan Nasrallah, silahlı grubunun İsrail'e yönelik sınır ötesi bombardımanının ancak İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik "saldırısının" sona ermesiyle sona ereceğini söyledi ve Lübnan sınırındaki düşmanlıkları durdurmaya yönelik şu ana kadar diplomatik çabaların yalnızca İsrail'e fayda sağladığını söyledi.


Sınırda bir ateşkes için tek bir şart öne süren Hizbullah lideri Televizyonda yayınlanan konuşmasında, "O gün, Gazze'de ateş kesildiğinde güneydeki ateşleri de durduracağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!