Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Dünyayı sarsan son dakika haberi 05:21'de geldi: İsrail Suriye'yi vurdu... Onlarca asker öldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 07:43

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Dünya ise Suriye'den gelen haberin şokunu yaşıyor. Sabah saatlerinde İsrail, Halep'in güney banliyösü Cibreen'de, Halep Uluslararası Havaalanı yakınında bir hedefi vurdu. Saldırı nedeniyle onlarca Suriye askeri öldü. Saldırının yapıldığı bölgeden ilk görüntüler geldi...

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Halep saldırısında ölü sayısı 42'ye yükseldi

İsrail ordusunun saat 01.45 sıralarında Halep kırsalındaki farklı noktaları hedef aldığı saldırının bilançosu artıyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden yapılan açıklamada, İsrail'in Halep Uluslararası Havaalanı yakınındaki bir silah deposunu vurduğu saldırıda ölü sayısının 6'sı Hizbullah olmak üzere 42'ye yükseldiği bildirildi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada da saldırı doğrulanırken, ölen 6 kişinin isimleri paylaşıldı.

Mescid-i Aksa'da cuma namazında 125 bin müslüman saf tuttu

İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdürürken, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinliler, Ramazan ayının üçüncü cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti. Binlerce Filistinli sabah erken saatlerinden itibaren İsrail’in kurduğu askeri kontrol noktalarını geçerek Mescid-i Aksa’nın yolunu tuttu. Ancak İsrail güçleri, Batı Şeria'dan gelenlerin Kudüs'e girişlerinde sıkı kısıtlamalar uyguladı. Çok sayıda Filistinlinin Kudüs'e girişine izin verilmedi.

Hizbullah, İsrail'in hava saldırılarında altı üyesini öldürdüğünü açıkladı

Lübnan'daki Hizbullah grubu altı üyesinin öldüğünü duyurdu. Grup, Telegram'da öldürülen üyelerin adlarını Ahmed Jawad Shehimi, Mustafa Ahmed Makki, Ibrahim al-Zein, Ali Muhammad al-Haf, Mustafa Ali Nassif ve Ali Abdel Hassan Naeem olarak duyurdu.İsrail ordusunun, gece boyunca Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentindeki bir hedefe hava saldırısı düzenlediği, onlarca kişinin öldüğü bildirilmişti.

Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail'e silah akışı durdurulmalı

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, uluslararası topluma İsrail'e silah tedarikini durdurma çağrısında bulundu. Bakan Twitter X üzerinden yaptığı paylaşımda 'BM kurumları Gazze'deki acılara dair korku hikayeleri anlatıyor. 30.000'den fazla kişi öldürüldü. İki milyondan fazla insan açlık çekiyor. Bu gerçekler dünyayı utandırıyor' ifadelerine yer verdi.

Gazze'de can kaybı 32 bin 623’e yükseldi

İsrail ordusunun 175 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde son 24 saatte gerçekleştirdiği 7 saldırıda 71 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 112 kişinin de yaralandığı bildirildi. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 623’e, yaralı sayısının ise 75 bin 92'ye yükseldiği belirtildi.

İsrail'den Lübnan'a drone saldırısı

Lübnan medyası, İsrail'in güney Lübnan'ın Tire kenti yakınlarındaki kasabadaki bir araca insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini bildirdi.

IDF: Gazze'nin merkezindeki askerler İsrail'i hedef alan roketatarları imha etti
IDF: Gazzenin merkezindeki askerler İsraili hedef alan roketatarları imha etti

IDF, Gazze Şeridi'nin merkezinde faaliyet gösteren Nahal Tugayı birliklerinin, İsrail'i hedef alan çok sayıda roketatarın yerini tespit edip imha ettiğini söyledi. IDF, geçtiğimiz gün içinde Nahal askerlerinin hava saldırıları da dahil olmak üzere çok sayıda silahlı kişiyi öldürdüğünü öne sürdü.

Japonya, UNRWA'ya finansmanı yeniden başlatacak

Hükümete göre Japonya, Gazze'ye yapılan yardımın büyük çoğunluğunu koordine eden BM'nin krizden etkilenen Filistin Mülteci Ajansı'na (UNRWA) finansmanı yeniden başlatmaya hazırlanıyor.

Hamas: İsrail'in Refah'ı hedef alan saldırısında en az 12 Filistinli öldürüldü

Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı yetkilileri İsrail'in Gazze'nin Refah kentinde bir evi hedef alan saldırısında en az 12 Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

Belçikalı bakandan israil'e çağrı: Çocukları aç bırakmayı bırakın

Belçika'nın kalkınma işbirliği ve kentsel politika bakanı Caroline Gennez, Gazze'ye "yeterli" insani yardımın girmesini sağlamak için İsrail üzerindeki uluslararası baskının sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Belçikalı bakan İsrail'e 'Çocukları aç bırakmayı bırakın' dedi

Saldırıdan ilk görüntüler geldi

İsrail'in onlarca Suriye askerinin ölümüne neden olan saldırısından ilk görüntüler geldi.


Resmi Suriye kaynaklarından veya İsrail Savunma Kuvvetleri'nden herhangi bir yorum gelmedi.

Tel Aviv son yıllarda Suriye’de bulunan İran ve Hizbullah’la bağlantılı militanlara yönelik sık sık saldırılar düzenlediği ancak bu eylemleri genellikle üstlenmediği biliniyor.


7 Ekim sonrası Suriye'nin başkenti Şam'da, üst düzey Hizbullah üyelerini hedef alan saldırılar yapıldı.

Times of Israel ölü sayısını açıkladı

Times of Israel'de yer alan habere göre, İsrail'in saldırısında 33 Suriye askeri ve 5 Hizbullah üyesi öldürüldü.

İsrail saldırısında onlarca Suriye askeri öldü

AFP'nin sabah 05:21'de aboneleri ile paylaştığı son dakika haberine göre, İsrail Suriye'ye saldırdı.


Muhalif bir savaş gözlemcisi olan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Cuma günü erken saatlerde Halep yakınlarında olduğu iddia edilen saldırılarda 36 Suriye askerinin öldüğünü ve düzinelerce askerin de yaralandığını söyledi.


Grup, saldırının Halep'in güney banliyösü Cibreen'de, Halep Uluslararası Havaalanı yakınındaki Lübnanlı Hizbullah grubuna ait füze depolarını vurduğunu iddia ediyor.


Gözlemevi, saldırılardan iki saat sonra bile patlamaların hala duyulduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!