Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'de 'İsrail' istifası... Dünya bu sözleri konuşuyor: Bu sürecin bir parçası olmayı reddediyorum! Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2023 07:58

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD istifa depremine sahne oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndaki istifa dünyada ses getirdi. İsrail ordusundan beklenen 'Hizbullah açıklaması' sabah saatlerinde geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze sınırındaki askerleri ziyaret etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Türkiye'nin İsrail-Filistin çatışması için sunduğu 'garantör ülkeler' formülünü konuşmaya hazır olduğunu belirtti. İsrail'in bombardımanı Gazze'de hastaneye yakın bir evi hedef aldı. Öte yandan Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail saldırısının ardından Gazze'deki kilise yerleşkesinde çok sayıda ölü olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında son dakika gelişmeleri...

IRAK’TA ABD ASKERLERİNİN BULUNDUĞU ÜSSE SALDIRI

Irak’taki ABD üsleri son 24 saatte 3’üncü kez hedef alındı. Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Irak’ın Anbar kenti yakınlarında yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad Askeri Üssü’ne roketli ve dronlu saldırı düzenlendiği bildirildi. Güvenlik kaynakları, üssün içinde çok sayıda patlama sesi duyulduğunu öne sürerek, saldırıların can kaybı olup olmadığının henüz bilinmediğini ifade etti. Irak ordusu tarafından üssün çevresi güvenlik kordonuna alınırken, arama-tarama operasyonu başlatıldı.

Irak’ta dün ABD askerlerinin bulunduğu Harir Askeri Hava Üssü ve Ayn el-Esad Askeri Üssü'ne insansız hava aracı ile saldırı düzenlenmişti. ABD’nin Irak'ta 2 bin 500, Suriye'de ise 900 askeri bulunuyor.

SURİYE’DE ABD ASKERLERİNİN BULUNDUĞU ÜSSE SALDIRI

Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulunduğu askeri üslere yönelik saldırılar devam ediyor. ABD basının iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberlerde, ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DEAŞ’a karşı kullandığı Suriye-Ürdün-Irak sınır üçgeninde yer alan Al-Tanf Üssü’ne İHA saldırısı düzenlendiği aktarıldı. Haberlerde, bir İHA’nın düşürüldüğü ancak diğer İHA’nın üssü vurduğu ve hafif yaralanmalara yol açtığı belirtildi.

GAZ SAHASI DA VURULDU

Yerel kaynaklar, Suriye’nin Deyrizor kentinde bulunan Conoco gaz sahasının patlayıcı yüklü 3 İHA ile hedef alındığını aktararak, gaz sahasında patlamalar meydana geldiğini ifade etti.

İSRAİL GAZZE'DE KİLİSE VURDU

Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail saldırısının ardından Gazze'deki kilise yerleşkesinde çok sayıda ölü olduğunu açıkladı.

ABD: İSRAİL'E ATILAN FÜZELERİ ÖNLEDİK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD gemisinin Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi durdurduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz’de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney’nin Yemen’den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu belirterek, füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını aktardı.

İSRAİL’DE HAYATINI KAYBEDEN ABD’Lİ SAYISI 32’YE YÜKSELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden ABD’li sayısının 32’ye yükseldiğini, 11 ABD’liden ise hala haber alınamadığı belirtti.

YARDIMLARI BM DENETLEYECEK

Gazze Şeridi’ne insanı yardımların ulaştırılacağı Refah Sınır Kapısı’ndan geçen yardımlar Birleşmiş Milletler (BM) tarafından denetlenecek ve Refah Sınır Kapısı’nda göndere BM bayrağı çekilecek.

"GAZZE'Yİ YAKINDA İÇERİDEN DE GÖRECEKSİNİZ"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi sınırında konuşlu olan Givati Tugayı'ndaki askerlerle bir araya geldi. Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatının yakında başlayacağı sinyalini veren Gallant, Givati Tugayı'ndaki askerlere hitaben yaptığı konuşmada, "Gazze'yi artık uzaktan görüyorsunuz, yakında içeriden de göreceksiniz. Emir gelecek" dedi.

NETANYAHU, GAZZE SINIRINDAKİ ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi sınırında konuşlu olan askerleri ziyaret etti. Gazze Şeridi sınırında konuşlu İsrail ordusunun en eski tugaylarından biri olan Golani Tugayı'ndaki askerleri ziyaret eden Netanyahu, "Askerlerle birlikte buradayım. Aslanlar gibi savaştılar ve aslanlar gibi savaşacaklar. Tüm gücümüzle kazanacağız, Bütün İsrail halkı arkanızdadır ve zafere ulaşmak için düşmanlarımıza sert darbeler vuracağız” dedi. 



REFAH SINIR KAPISI’NIN YARIN AÇILMASI BEKLENİYOR

Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın yarın açılması bekleniyor. Mısır basının Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberlerde, Gazze Şeridi’ne insanı yardımın ulaştırılması için yarın sabah Refah Sınır Kapısı’nın açılacağı belirtildi. Sınırın saat kaçta açılacağı ise aktarılmadı. ABD Başkanı Joe Biden, dün İsrail’den ABD’ye döndüğü sırada uçakta yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile Refah Sınır Kapısı’nın açılması ve Gazze'ye insani yardım taşıyan yaklaşık 20 kamyonun geçişine izin verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Gazze'de 4 hastane hizmet dışı kaldı. 14 sağlık merkezi, elektrik kesintisi, yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellenmiş durumda. Tam 13 gündür insanlığın ve merhametin önü kesildi. Bu engelle mücadele ediyoruz” dedi.

İSRAİL'DEN NUR ŞEMS MÜLTECİ KAMPI’NA BASKIN: 8 ÖLÜ, 10 YARALI

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürerken, İsrail polisi Filistin’in Batı Şeria bölgesinde baskınlara devam ediyor. İsrail polisinin Tulkarem kenti yakınlarındaki Nur Şems Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında çatışma çıktı. Kamptaki çatışmalar sırasında patlama meydana gelirken, baskında 8 Filistinli hayatını kaybetti, 10 İsrail polisi de yaralandı. İsrail polisi, dün geceden bu yana kampta en az 10 Filistinliyi gözaltına aldı.

HAMAS: GAZZE'YE HERHANGİ BİR YARDIM GİRMEDİ

Hamas Mısır'dan Gazze'ye herhangi bir yardım veya yol onarım ekipmanının girmediğini açıklarken, DSÖ Gazze'ye her gün insani yardım girişi olması için çağrıda bulundu.

ABD VE İNGİLTERE'DEN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI: LÜBNAN'I TERK EDİN

İngiltere ve ABD sınırda yaşanan gerilimlerden dolayı vatandaşlarına Lübnan'ı terk etme çağrısında bulundu.

TÜRK GAZETECİLERİN BULUNDUĞU SDEROT'A ROKET DÜŞTÜ

Gazze sınırına 1 kilometre uzaklıkta bulunan Sderot kentine aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu bölgeye 2 roket düştü.

LAVROV'DAN 'BÖLGESEL ÇATIŞMA' UYARISI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Gazze krizinin "bölge çapında bir çatışmaya dönüşme" riskinin gerçek olduğu konusunda uyarıda bulundu ve "Her şeyin suçunun yine İran'a atılmaya çalışıldığına tanık oluyoruz. Bu suçlamaları oldukça provokatif buluyoruz.İlgili ülkelerle istişarelerin devam edeceğini düşünüyorum. Mısır inisiyatif alıyor. Hepimiz Gazze Şeridi'nde gerilimin azaldığını görmek istiyoruz" dedi

FİLİSTİNLİ KOMUTAN İSRAİL SALDIRILARINDA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri Komutanı Cihad Muhaisen hayatını kaybetti.

Muhaisen'in Gazze şehrinin Şeyh Rıdvan mahallesindeki evine düzenlenen hava saldırısında Muhaisen'in ailesinden de kayıpların olduğu açıklandı

İSRAİL'İN HEDEF ALDIĞI 4 HASTANE HİZMET DIŞI

Filistin Sağlık Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 44 sağlık personelinin hayatını kaybettiği, 70'inin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Beit Hanoun, Al-Karama, Al-Durrah Çocuk Hastanesi ve Uluslararası Göz Hastanesi olmak üzere 4 hastanenin İsrail saldırılarının ardından hizmet dışı kaldığını, 19 sağlık kuruluşunun ise İsrail güçleri tarafından hedef alındığını duyurdu.

CANLI YAYINDA ROKETLER ATILIYOR
CANLI YAYINDA ROKETLER ATILIYOR

İsrail'in Gazze saldırısı CNN Türk canlı yayınına yansıdı. Canlı yayın sırasında Gazze'de dumanlar yükseldi. Bölgeden gelen son bilgilere göre, İsrail Gazze'yi, Gazze Tel Aviv'i bombardımana tutuyor. 

HAMAS DOĞRULADI:CEMİLE EL-ŞANTİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas, grubun 20 kişiden oluşan siyasi bürosuna 2021 yılında yapılan iç oylamayla seçilen ilk kadın yönetici olan 64 yaşındaki Cemile El-Şanti'nin Gazze'ye düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı.

İSRAİL EKMEK KUYRUĞUNDAKİ İNSANLARI HEDEF ALDI
İSRAİL EKMEK KUYRUĞUNDAKİ İNSANLARI HEDEF ALDI

Filistin WAFA haber ajansı, İsrail'in Gazze'deki fırınları hedef alarak ekmek sırasındaki düzinelerce insanı öldürdüğünü duyurdu.

Abluka altındaki Gazze'deki hükümetin medya ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in ekmek kuyruğunda bekleyen sivillerin bulunduğu 5 fırını ve çevresini hedef aldığı bildirildi. İsrail'in fırınları ve çevresini kasıtlı olarak bombaladığı, saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarıldı. 


FRANSA 28 VATANDAŞININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'de düzenlenen saldırıda en az 28 Fransız vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

İSRAİL HAN YUNUS HASTANESİ'NİN YAKININDAKİ BİR EVİ VURDU

Abluka altındaki Gazze'deki Han Yunus Hastanesi'nin yakınındaki bir ev vuruldu. Saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı öğrenildi.

İsrail saldırısında yaralanan Filistinliler tedavi altında. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı 'İsrail bombardımanında şu ana kadar 4 hastane hizmet dışı kaldı 14 sağlık merkezi elektrik kesintisi ve yakıtının tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor' açıklamasında bulundu.



GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 3 BİN 785'E YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında 1524'ü çocuk, 3 bin 785 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İSKOÇYA BAŞBAKANI MÜLTECİ KARARINI AÇIKLADI
İSKOÇYA BAŞBAKANI MÜLTECİ KARARINI AÇIKLADI

İskoçya Başbakanı Humza Yousaf, İskoçya'nın Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu söyledi. Yousaf İskoç Ulusal Partisi (SNP) konferansında yaptığı konuşmada 'Geçmişte İskoçya'daki ve Birleşik Krallık'taki insanlar Suriye'den, Ukrayna'dan ve diğer birçok ülkeden gelenleri karşılamak için kalplerimizi ve evlerimizi açtılar. Bunu tekrar yapmalıyız' ifadelerine yer verdi.


'Şu anda Gazze'de yerinden edilmiş bir milyon insan var. Bu nedenle, bugün uluslararası topluma Gazze halkı için dünya çapında bir mülteci programı taahhüt etmeye çağırıyorum' diyen Yousaf'ın Gazze'de yiyecek ve içme suyu sıkıntısı çeken bir ailesi var. Bu açıklama bir Avrupa ülkesinden Filistinli mültecileri kabul edeceği yönünde yapılan ilk açıklama olarak kayıtlara geçti.

SUNAK'TAN İSRAİL'E GAZZE ÇAĞRISI
SUNAKTAN İSRAİLE GAZZE ÇAĞRISI

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog'a Gazze halkına insani yardım sağlamanın önemli olduğunu söyledi. Sunak, 'Filistinliler Hamas'ın yaptıklarının kurbanı. Sunak, "İnsani yardım erişimi sağlamaya devam etmemiz önemli' dedi.

EMEKLİ İSRAİLLİ KOMUTANDAN SKANDAL TEKLİF

İsrail basınına kounşan IDF eski komutanlarından tümgeneral Gadi Şamni, Gazze'ye kara harekatına hazırlanan ordunun altı ila sekiz ay içerisinde Hamas'ı yok edebileceğini öne sürdü İsrail televizyonu Channel 12'ye konuşan Şamni, Gazze'nin tamamen kontrol altına alınmasının ardından Necef Çölü'ne götürülüp hapsedilecek binlerce Filistinliye karşı Hamas'ın elindeki 200'ü aşkın İsrailli rehinenin serbest bırakılması için pazarlık yapılması gerektiğini belirtti.

FİLİSTİNLİ DOKTOR: BU ÇOCUKLARIN SUÇU NE?

Gazze Avrupa Hastanesi Müdürü Dr. Yusuf El Akkad, İsrail'in Han Yunus şehrine gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden çocukların cenazeleri önünde yaptığı açıklamada, "Bu çocukların suçu ne? İşgalin (İsrail'in) bu mazlum halka karşı yaptığı katliamları görmüyor musunuz" dedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda bulunan bir eve gece saatlerinde saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Bombalanan eve ambulans ve sivil savunma ekipleri sevk edilirken, hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri ve yaralılar Gazze Avrupa Hastanesi'ne götürüldü.

İSRAİL ORDUSU KAYIPLARINI AÇIKLADI

İsrail ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıdan bu yana en az 306 askerinin öldüğünü açıkladı. Açıklamada, 203 aileye yakınlarının Gazze'de esir tutulduğu bilgisinin verildiği bilgisine de yer verildi.

LAVROV: TÜRKİYE'YİN 'GARANTÖR ÜLKELER' FORMÜLÜNÜ GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ
LAVROV: TÜRKİYEYİN GARANTÖR ÜLKELER  FORMÜLÜNÜ GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

TASS haber ajansının geçtiği bilgilere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Kuzey Kore'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsrail-Filistin çatışması için sunduğu 'garantör ülkeler' formülünü konuşmaya hazır olduğunu belirtti ve Moskova ile Ankara'nın bu konuda temas halinde olduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan garantörlük formülünü şöyle özetlemişti;

-Çıkış noktamız şu: Bu konunun sorumluluğunu, bölge ülkeleri üstlenmeli. Sistematik ayrıca tartışılır.

-Filistin tarafına garantör olacak ülkelerin bölgeden olması gerektiğini telkin ediyoruz. Buna Türkiye de dahil.

-İsrail için de başka ülkeler garantör olsunlar.

-Her iki tarafın da mutabık kalacağı bir antlaşmaya varıldıktan sonra, bunun gereklerinin yerine getirilmesi hususunda garantör ülkeler sorumluluk üstlensin.

RUSYA'DAN GAZZE'YE 27 TON İNSANİ YARDIM

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Gazze Şeridi'ndeki halka çoğunluğu gıda olmak üzere 27 ton insani yardım ulaştıracağını açıkladı. Malzemeleri taşıyan bir uçak, Mısır-Gazze Refah geçişinden yaklaşık 50 kilometre uzakta, Sina'nın kuzeyindeki bir Mısır şehri olan El Arish'e doğru yola çıktı.

SALAH'TAN 'KATLİAMA SON VERİN' ÇAĞRISI
SALAHTAN KATLİAMA SON VERİN ÇAĞRISI

Mısırlı ve Liverpoollu futbolcu Mohamed Salah, kuşatma altındaki Filistin bölgesine insani yardımın derhal sağlanması gerektiğini söyleyerek Gazze'deki “katliamlara” son verilmesi çağrısında bulundu.

'CELİME EL-ŞANTİ ÖLDÜRÜLDÜ'

İsrail basını Hamas'ın siyasi bürosunun üst düzey bir üyesi olan Cemile el-Şanti, İsrail'in Gazze'deki saldırısında öldürüldüğünü yazdı. Haberlerde bunun bir suikast olup olmadığının bilinmediği vurgulandı. İsrail veya Hamas'tan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

SUNAK İSRAİL'E GİTTİ: TÜRKİYE VURGUSU
SUNAK İSRAİLE GİTTİ: TÜRKİYE VURGUSU

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bugün Başbakan Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmek üzere İsrail'e gitti. Ofisinden yapılan açıklamada, İngiliz liderin Netanyahu ve Herzog'a taziyelerini sunacağı ve 7 Ekim'deki ölümcül Hamas saldırısının ardından İsrail ile dayanışmasını göstereceği belirtildi. Al Jazeera'da yer alan haberde Sunak'ın Türkiye'yi de ziyaret edileceği vurgulandı ve 'Sunak, Mısır, Katar ve Türkiye'nin yardımcı olabileceğine, belki de arabuluculuk yapabileceğine ve gerilimi azaltabileceğine inanıyor' yorumuna yer verildi.

ABD'DE 'İSRAİL' İSTİFASI

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili sosyal medya hesabından yayınladığı mektup ile istifa ettiğini ilan etti. Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Direktörü Josh Paul istifasının nedenini 'İsrail'e öldürücü yardımımızın devam etmesiyle ilgili anlaşmazlık' olarak gösterdi.


Paul, hem Hamas saldırısını hem de Hizbullah veya İran'ın potansiyel gerilimi tırmandırmasını kınayan bir istifa mektubunda şu ifadelere yer verdi;


'BU SÜRECİN BİR PARÇASI OLMAYI REDDEDİYORUM'


'Fakat ABD'nin işgal statükosuna verdiği desteğin, İsrail için yalnızca daha fazla ve daha derin acılara yol açacağına ruhumun derinliklerine inanıyorum. Bu, Filistin halkının ve uzun vadede ABD'nin çıkarına değil. Bir tarafa körü körüne destek vermek, uzun vadede her iki taraftaki insanların çıkarlarına zarar verir. Korkarım geçtiğimiz on yıllarda yaptığımız hataları tekrarlıyoruz ve bu sürecin bir parçası olmayı reddediyorum.'


DÜNYADA BİRİNCİ HABER


Paul'un istifası dünyada geniş yankı uyandırdı. Al Jazeera bu gelişmeyi 'Üst düzey ABD'li yetkili 'İsrail'e ölümcül yardım' nedeniyle istifa etti' başlığı ile okurlarına duyurdu. Washington Post 'Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Josh Paul, ABD-İsrail silah transferleri nedeniyle istifa etti' manşetini attı. Politico 'Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İsrail-Hamas savaşındaki 'yıkıcı' kararları gerekçe göstererek istifa etti' dedi. Huffington Post'un manşeti 'Dışişleri Bakanlığı Kıdemli Yetkilisi Biden'ın Gazze Politikası Nedeniyle İstifa Etti' oldu. İsrail merkezli Haaretz ise 'Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilisi, ABD'nin İsrail-Gazze politikasını protesto etmek amacıyla istifa etti' başlığını tercih etti.

BIDEN'IN İSRAİL ZİYARETİNİ DÜNYA BASINI BÖYLE GÖRDÜ
BIDENIN İSRAİL ZİYARETİNİ DÜNYA BASINI BÖYLE GÖRDÜ

Biden'ın İsrail gezisi dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian 'Biden, İsrail'e ABD'nin 11 Eylül'den sonra yaptığı hataları tekrarlamamasını söyledi' dedi. BBC 'Biden'ın ziyareti büyük bir kumar' manşetini attı. Wall Street Journal 'Biden'ın İsrail Ziyareti ABD Politikası ve Kendi Mirası Açısından Risk Taşıyor' yorumunda bulundu. CNN International 'Biden'ın Netanyahu ile yaptığı İsrail ziyaretinin ardından Ortadoğu hâlâ çalkantılı' başlığını ile okurlarının karşısına çıktı. Al Jazeera'nın tercihi ise 'Biden İsrail'i ziyaret etti ve Gazze'deki savaşa desteğini tazeledi' oldu. Bloomberg, ziyaretin bölgedeki tansiyonu düşürmede başarısız olduğunu yazdı.


İSRAİL GAZZE'NİN GÜNEYİNİ VURDU: 30'DAN FAZLA ÖLÜ

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyinde şafak öncesi düzenlediği hava saldırısında 30'dan fazla kişi öldü, en az 21 kişi de yaralandı. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, bir dizi saldırı Refah şehrinde üç geniş ailenin yaşadığı konut kompleksini vurdu. Kurbanlar Abu Youssef al-Najjar Hastanesi'ne nakledildi. Hava saldırıları Refah'taki El Masri Kulesi'nin üst katını da hedef aldı.

İSRAİL: HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDUK
İSRAİL: HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDUK

İsrail ordusunun, silahlı saldırılara yanıt olarak gergin sınırın Lübnan tarafındaki Hizbullah'a ait hedefleri vurduğunu açıkladı. Ordu, hedeflerin arasında İsrail'in kuzeybatısındaki Rosh HaNikra'ya tanksavar füzelerinin ateşlendiği, denize bakan bir gözlem noktasının da bulunduğunu söyledi.

LAHEY'DEKİ FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİSİNE POLİS MÜDEHALESİ

Hollanda’nın Lahey kentinde Filistin’e destek amacıyla düzenlenen gösteri olaylı sona erdi. Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde Çarşamba günü saat 16.00'da başlayan gösteriye 500’den fazla kişi katıldı. Emniyet güçleri, gösteriye müdahale etti.

timeline

Canlı Anlatım Özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!