Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD bu itiraf ile çalkalanıyor: Ölümcül hata deşifre oldu! İsrail'de hükümet krizi: Ayrılırız

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 08:28

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ateşkes için görüşmeler devam ederken Hamas'tan konu ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Ürdün'de drone saldırısına hedef olan ABD ise AP'nin yayınladığı itiraf gibi açıklamaları konuşuyor. Adının gizli tutulması şartıyla konuşan ABD'li yetkililer 3 askerin ölümüne neden olan ölümcül hatayı açıkladı. İsrail ise güne hükümet krizi ile uyandı.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Hamas heyeti yarın Kahire’de Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Kamel ile görüşecek

İsrail ve Filistin arasındaki ateşkes görüşmeleri devam ederken, Hamas heyeti yarın Mısır’ın başkenti Kahire’de İsrail ile devam eden ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel ile bir araya gelecek.

Adı açıklanmayan bir Mısırlı yetkiliye dayandırılan haberlerde görüşmede, ateşkesin süresi ve Filistinli mahkumlara odaklanılacağı ifade edildi.

Haniye, Hamas'ın ateşkes teklifini aldığını ve bunu inceleyeceğini söyledi

Hamas politbüro lideri İsmail Haniye, Filistinli grubun Paris'teki görüşmelerin ardından ateşkes önerisini aldığını ve bunu inceleyeceğini, planla ilgili tartışmalar için Kahire'yi ziyaret edeceğini söyledi.


Haniye, Hamas'ın önceliğinin İsrail'in askeri saldırısını sona erdirmek ve İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Gazze’de can kaybı 26 bin 751’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 26 bin 751’e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar sonucu son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 114 kişinin hayatını kaybettiği, 249 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana can kaybının 26 bin 751’e, yaralananların sayısının ise 65 bin 636’ya yükseldiği aktarıldı.

Blinken, savaşın başlamasından bu yana 6. kez İsrail'i ziyaret edecek
Blinken, savaşın başlamasından bu yana 6. kez İsraili ziyaret edecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 3-5 Şubat tarihleri ​​arasında İsrail'de olacak. Bu, Blinken'in savaşın başladığı Ekim ayından bu yana ülkeye altıncı ziyareti olacak.

İran Dışişleri: Netanyahu suça dayalı siyasi kariyerinin sonuna geldi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'deki krize değindi. Abdullahiyan, “Beyaz Saray, Gazze'deki savaş ve soykırımın, bölgede yaşanan mevcut krizin sona erdirilmesinin çözümünün siyasi olduğunu çok iyi biliyor. Bu yönde diplomasimiz aktif bir şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun siyasi hayatında sona geldiğini belirten Abdullahiyan, "Netanyahu suça dayalı siyasi kariyerinin sonuna geldi” dedi.

İsrail güçleri kılık değiştirdi hastane bastı

İsrail'in Cenin hastanesine düzenlediği baskını gösteren video sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde İsrail güçlerinin sağlık personeli kılığında hastaneye baskın düzenlediği görülüyor.

İsrail askerleri, baskında hastanedeki 3 Filistinliyi öldürdü. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberinde, öldürülen 3 Filistinliden ikisinin kardeş olduğu belirtildi.

 

Blinken: 1973'ten bu yana Orta Doğu'da şu anda olduğu kadar tehlikeli bir durum görmedik

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana geçen sürece değinerek, "Şu anda Orta Doğu'da inanılmaz derecede değişken bir dönem yaşıyoruz. 1973'ten bu yana bölge genelinde şu anda karşı karşıya olduğumuz kadar tehlikeli bir durum görmedik" dedi.

İsrailli bakandan zehir zemberek sözler: Netanyahu hükümeti çöker

Ulusal Birlik Bakanı Chili Tropper Salı sabahı yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki Hamas rehinelerinin serbest bırakılmasına yönelik kabul edilebilir bir anlaşmayı reddetmesi halinde İsrail'in acil savaş hükümetinin çökeceği konusunda uyardı.


Geri kalan 136 rehinenin serbest bırakılması için Hamas'la bir anlaşmaya varılması yönünde hükümete yapılan baskının ortasında Tropper, Gazze'deki savaşı bitirmenin bir seçenek olmadığını kaydetti.


Tropper, 'Uzlaşabileceğimiz bir anlaşma olursa ve Netanyahu anlaşmayı imzalamazsa hükümetten ayrılırız' dedi.

ABD'li yetkililer ölümcül hatayı itiraf etti

Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen saldırının yankıları sürerken ABD'den itiraf gibi bir açıklama geldi.


ABD'li yetkililer, Associated Press (AP) haber ajansına, ABD kuvvetlerinin bir düşman insansız hava aracını kendi İHA'larından biri sanıp, Ürdün'deki çöl üssüne sorunsuzca geçmesine izin vermiş olabileceğini söyledi.


AP'ye anonimlik şartıyla konuşan iki yetkilinin aktardığı ön rapora göre, düşman insansız hava aracı Ürdün'deki üsse alçak irtifada yaklaşırken, bir ABD insansız hava aracı da Kule 22 olarak bilinen askeri tesise geri dönüyordu.

Bu nedenle ABD karakolunu vuran düşman insansız hava aracını düşürmeye yönelik herhangi bir çaba gösterilmedi.


Askerlerin uyuduğu treylerler saldırının en ağır darbesini alırken, çevredeki treylerler de patlama ve uçuşan enkaz nedeniyle hasar gördü.


AP'ye göre Tower 22, Coyote drone önleyicileri gibi karşı drone sistemleriyle donatılmıştır.

Hamas'tan ateşkes açıklaması: İsrail çekilmeden olmaz

Hamas, çatışmalar sona ermeden ve İsrail'in Gazze'den çekilmesinden önce rehine anlaşması yapılmayacağını söyledi.


Hamas, yaptığı açıklamada, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin İsrail'in Gazze saldırısını durdurması ve herhangi bir esir değişimi yapılmadan önce şeritten çekilmesi gerektiğini yinelediğini belirtti.


Beyrut'tan konuşan üst düzey Hamas yetkilisi Usame Hamdan, Hamas'a henüz bir teklif gelmediğini söyledi. Wall Street Journal'a göre Hamdan, "Düşman medyasının beklenen anlaşmaya ilişkin söyledikleri, direniş tarafından gözaltına alınanların ailelerini tatmin etmeyi amaçlıyor." dedi.

İsrailli bakan: Güçlerimiz yakında Lübnan sınırında harekete geçecek
İsrailli bakan: Güçlerimiz yakında Lübnan sınırında harekete geçecek

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail askerlerinin İsrail'in Gazze sınırından alınacağını ve Hizbullah'la artan gerilimin ortasında Lübnan'la olan kuzey sınırına yeniden konuşlandırılacağını söyledi.


Gallant Pazartesi gecesi askerlere, 'Çok yakında harekete geçecekler... böylece kuzeydeki kuvvetler takviye edilecek. Size yakın güçler... sahayı terk edip kuzeye doğru ilerliyor ve bir sonraki adıma hazırlanıyor' dedi.


Bu ayın başlarında İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, önümüzdeki aylarda kuzeyde bir savaş çıkma ihtimalinin "geçmişe göre çok daha yüksek" olduğunu söyledi.

Netanyahu: Katar Hamas'ı rehineleri serbest bırakmaya zorlayabilir
Netanyahu: Katar Haması rehineleri serbest bırakmaya zorlayabilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiliz televizyon kanalı TalkTV'ye verdiği röportajda, Katar'ın Hamas üzerinde önemli bir nüfuza sahip olduğunu ve İsrailli rehinelerin özgürlüğünü güvence altına almak için Hamas'ı etkileyebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!