Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum...Ses kayıtları tek tek analiz edildi, İsrail oyunu ortaya çıktı! İsrail'den Gazze'de pazar yeri katliamı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 08:44

İsrail Hamas savaşında çatışmalar devam ederken, Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze'ye gidecek insani yardımlara açıldığını duyurdu. BM insani yardım tırlarının sınırdan geçiş yaptığı öğrenildi ancak İsrail bölgeye yakıt girişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Channel 4 News tarafından yapılan araştırma, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı sonrası yayınladığı ses kayıtlarının güvenilir olmadığını ortaya çıkardı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), beklenen kara saldırısının genişletilmesine yönelik planların onaylandığını duyurdu. Öte yandan İsrail, Gazze'de pazar yerini bombaladı, hava saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü yaptığı açıklamada "Bugünden itibaren Gazze'ye yönelik saldırıları artırıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

BM: 20 TIR YETERLİ OLMAKTAN ÇOK UZAK

Birleşmiş Milletler (BM) yardım kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada, Gazze Şeridi’ne insani yardımları taşıyan 20 tırın sadece küçük bir başlangıç olduğu ve bu tırların şu anda yeterli olmaktan çok uzak olduğu ifade edildi.  

Öte yandan, Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin dolu ve tıbbi malzemeden yoksun olduğu belirtilirken, sağlık sisteminin çöküşle karşı karşıya olduğu vurgulandı. MSF tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Yakın zamanda, Gazze Şeridi’ndeki ana cerrahi tesis olan El Şifa Hastanesi'ne ilaç ve tıbbi malzeme dahil olmak üzere büyük miktarda tıbbi stok bağışında bulunduk” ifadeleri kullanıldı.  

İSRAİL: GAZZE'YE SALDIRILARI ARTIRIYORUZ

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü, "Bugünden itibaren Gazze'ye yönelik saldırıları artırıyoruz" açıklamasını yaptı.

İSRAİL GAZZE'DE PAZAR YERİNİ BOMBALADI

Filistin kaynaklarına göre, İsrail ordusu yaklaşık 100 bin kişinin kuzeydeki İsrail bombardımanından kaçarak yerleştiği Nusayrat mülteci kampında bir pazara hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti. Bölgede büyük bir yıkıma neden olan saldırı nedeniyle ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgeye girişinde güçlük yaşandı.


GAZZE'DEKİ HASTANELERİN ELEKTİRİĞİ TÜRK KIZILAYI'NDAN

Türk Kızılayı, Gazze şehrinin abluka altında bulunması ve elektrik kesintilerinin iki haftadır devam etmesi nedeniyle acil yardım sağlama misyonunu yerine getiriyor. Türk Kızılayı, Filistin Kızılayı'nın acil yardım çağrısı ve öncelikli ihtiyaçlar listesinde bulunan hastane ve ambulansların akaryakıt gereksinimini karşılamak amacıyla 400 bin litre akaryakıt desteği sunacak.

30 GÜNLÜK ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Gazze’deki hastanelerin 30 günlük elektrik ihtiyacını karşılamak için Filistin Kızılayına 400 bin litre akaryakıt bedeli 600 bin dolar destekte bulunacak. Akaryakıt teminini Filistin Kızılayı çeşitli yollarla sağlamaya çalışacak.


GAZZE ŞERİDİ’NDE KİMLİĞİ BELİRLENEMEYEN 43 CANSIZ BEDEN İÇİN TOPLU MEZAR

İsrail-Hamas çatışmaları 15’inci gününde de devam ederken, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki hava bombardımanında 4 bin 385 Filistinli hayatını kaybetti. Abluka altındaki Gazze'deki hükümetin medya ofisi tarafından bugün yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne devam eden saldırılarında hayatını kaybeden ve kimliği belirlenemeyen 43 kişinin toplu mezara defnedildiği duyuruldu. Ofis Başkanı Salama Marouf, “Kimliği belirsiz 43 kişinin toplu cenaze töreni gerçekleştirildi. Savaşın başlangıcından bu yana 2’nci kez kimliği belirsiz onlarca kişi defnedildi” ifadelerini kullandı.

KARA HAREKATI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

İsrail-Hamas çatışmaları 15’inci gününde devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında hedef gözetmeksizin birçok bölgeyi vururken, bugün saldırıların gölgesinde Gazze Şeridi’ni Mısır’a bağlayan Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardımlar yapıldı. Tırlar Gazze Şeridi’nin güneyinden bölgeye girerken, kuzeyde ise İsrail’in Gazze sınırı yakınlarındaki Sderot kentinde konuşlanan binlerce İsrail askerleri kara harekatı için hazırlıklarına devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne yapılması beklenen kara saldırısının genişletilmesine yönelik planların onaylandığı ve hazırlıkların devam ettiği belirtildi. IDF, birliklerin onaylanan operasyonel planlara uygun olarak eğitim gördüklerini açıkladı.

İSRAİL BEYT HANUN ŞEHRİNİ VURDU

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, İsrail sınırında yer alan Beyt Hanun şehrini vurdu. Şehirden yoğun duman yükseldi.

HAMAS'TAN REHİNE RESTİ

Hamas, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tamamen durana kadar esirlerin kaderini tartışmayacağını duyurdu.

MİÇOTAKİS'TEN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Kahire Barış Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, İsrail ve Filistin için iki devletli çözüm çağrısında bulunarak, "Sürdürülebilir barış, istikrar ve refahın geleceği, ancak barış sürecinin iki devletli çözüm temelinde yeniden başlamasıyla mümkün olabilir. Hiçbir askeri müdahale, uygulanabilir bir siyasi çözümün yerini alamaz" dedi.

ABD'DEN REFAH KAPISI İÇİN ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yardımların gelmeye devam edebilmesi için tüm tarafları Gazze'ye giden Refah sınır kapısını açık tutmaya çağırdı. Blinken ayrıca kapının bu sabah açılmasının ABD'nin bölgede günlerce süren kapsamlı diplomatik çalışmalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

İSRAİL TUTUKLU SAYISINI İKİ KATINA ÇIKARDI

İsrail, Filistinli tutuklu sayısını iki haftada 10.000'e çıkardı. 7 Ekim'deki saldırıdan önce İsrail hapishanelerinde yaklaşık 5.200 Filistinli bulunuyordu.

İSRAİL'E BİR YALANLAMA DAHA

Gazzze'deki kanlı hastane saldırısına yönelik Channel 4 News tarafından yapılan araştırma İsrail'in açıklamalarını bir kez daha yalanladı.

Uzman STK'lardan oluşan bir ekip tarafından yapılan ses analizi, patlamadan hemen önce duyulan sesin, İsrail ordusunun iddia ettiği gibi Gazze'nin güneybatısından atılan roketinin yörüngesiyle uyumsuz olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırma grubu, Hamas yetkililerinin hastanede patlamaya neden olan, yanlış ateşlenmiş roket hakkında konuştuklarını iddia eden ve İsrail ordusu tarafından yayınlanan ses kaydını da inceledi.

Earshot ses araştırma grubu, söz konusu kayıttaki sesin iki ayrı kanaldan kaydedildiğini ve daha sonra düzenlendiğini ortaya çıkardı. Grup ses kaydının güvenilir bir kanıt kaynağı olmaktan çıktığını duyurdu.

İSRAİL: İKİ TERÖRİST HÜCRESİ VURULDU

İsrail ordusu, kuzey İsrail'e yönelik saldırılara yanıt olarak Lübnan sınırı yakınındaki iki "terörist hücresini" vurduğunu duyurdu.

KAHİRE ZİRVESİNDEN AÇIKLAMALAR
KAHİRE ZİRVESİNDEN AÇIKLAMALAR

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly:İstikrarsızlığın bölgeyi sarmasını ve daha fazla cana mal olmasını önlemek için birlikte çalışmalıyız. Hamas'ın kazanmamasını sağlamalıyız.

Japonya Dışişleri Bakanı Yōko Kamikawa:Japonya'nın bu konudaki tutumu tutarlı ve üç noktadadır: Rehinelerin derhal serbest bırakılması, tüm tarafların uluslararası hukuka uygun hareket etmesi ve durumun derhal sakinleştirilmesi.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide:Derin bir krizin ortasındayız. Filistinli yetkililere desteğini kesmenin zamanı değil.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock: Bölgenin her yerinde korku görüyoruz.Hiç şüphe yok ki tüm sivillerin hayatı aynı önemdedir.İsrail ile dayanışma içindeyiz.

Kanada Dışişleri Bakanı Mélanie Joly:Bu sabah Gazze'ye yiyecek, yakıt ve suyun girebileceğine dair haberler bizi cesaretlendirdi. Ama daha fazlasını görmemiz lazım.Kriz zamanlarında bile ilkeler vardır, savaş zamanlarında bile kurallar vardır.Tüm taraflar uluslararası insancıl hukuka saygı duymalıdır.

BM'DEN YARDIM AÇIKLAMASI: OKYANUSTA BİR DAMLA
BMDEN YARDIM AÇIKLAMASI: OKYANUSTA BİR DAMLA

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'ndan (UNRWA) Juliette Touma, BBC Radio 4'e yaptığı açıklamada, Gazze'nin ihtiyaçlarının karşılanması için düzenli bir yardım akışı olması gerektiğini söylüyor:

"Halihazırda geçiş yapmakta olan kamyonlar okyanusta bir damla olacak. Gazze'de sivillerin ihtiyaç duyduğu şey düzenli bir insani yardım akışının sağlanması."

HAYATINI KAYBEDEN GAZZELİLER TOPLU MEZARLARA GÖMÜLÜYOR
HAYATINI KAYBEDEN GAZZELİLER TOPLU MEZARLARA GÖMÜLÜYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin naaşlarının toplu mezarlara gömüldüğünü açıkladı.

Bakanlık bugün “Şehitlerin naaşlarının taşınması ve Şifa Tıp Kompleksi içinde cenaze namazlarının kılınması ve ardından toplu mezara taşınması” mesajıyla naaşların, üzerine numara yazılmış beyaz torbalara konulduğunu gösteren fotoğrafları paylaştı.  

FİLİSTİN'DEN YAKIT BİLDİRİSİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgeye ulaşan insani yardımlardan yakıtın hariç tutulmasının hasta ve yaralıların hayatlarını tehlikeye atacağını vurgulayan bir bildiri yayınladı.

İSRAİL AÇIKLADI: REHİNE SAYISI 210

İsrail ordusundan bir yetkili, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarından sonra Gazze Şeridi'ne götürülen İsrailli rehine sayısının şu anda 210 olduğunu söyledi. Hamas dün gece iki ABD'li rehineyi serbest bırakmıştı. Bu iki rehine toplam sayıya dahil edilmiyor.

CAN KAYBI ARTIYOR
CAN KAYBI ARTIYOR

İşte Gazze Sağlık Bakanlığı'nın son güncellemesi:

İsrail saldırılarında şu ana kadar 1.756'sı çocuk, 967'si kadın olmak üzere 4.385 kişi hayatını kaybetti. 13.561 kişi de yaralandı.

İsrail saldırılarının kurbanlarının yüzde 70'ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor.

Çok sayıda insan hâlâ enkaz altında.

İSRAİL ORDUSU: GAZZE'YE YAKIT GİRMEYECEK
İSRAİL ORDUSU: GAZZEYE YAKIT GİRMEYECEK

İsrail ordusunun sözcülerinden Daniel Hagari, Gazze'ye giren insani yardımın kuşatma altındaki bölgenin güney kısmına gideceğini ancak "Gazze'ye yakıt girmeyeceğini" duyurdu.

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Hagari, Gazze'ye yalnızca yiyecek, su ve tıbbi yardımın girmesine izin verileceğini söyledi.

Kuşatma altındaki Gazze'deki hastanelerde tükenen yakıt ve su şu anda bir numaralı sorun haline gelmiş durumda. Tesislerin işletilmesi, jenaratörlerin çalışması için yakıt gerekiyor ancak İsrail bölgeye yakıt girişine izin vermiyor.

ORTAK VURGU: İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM
ORTAK VURGU: İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kahire zirvesinde İsrail saldırılarının hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, "Hastaneler, okullar bombalanıyor. Sivillerin sığındığı yerler bombalanıyor. Bir uyarıda bulunuyoruz, şöyle bir tehlike var; Bizim sivillerimizin yerinden edilme tehlikesi var. Bunu kabul etmeyiz. İlk günden itibaren bunun durdurulmasını ve insani bir koridorun açılmasını istedik. İsrail hükümeti buna izin vermedi. Masum siviller öldürülüyor. İki taraftaki rehinelerin salınmasını istiyoruz. FKÖ Filistin'in tek meşru temsilcisidir. Ortadaki tek çözüm iki devleti çözümü yerine getirmek. Bağımsız Filistin'i kurup başkenti Kudüs olarak seçmektir. BM kararının yerine getirilmesi çağrısında bulunuyorum." dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres ise "Filistinlilerin ihtiyaçları meşru ve çok. Bu trajik olayların geniş bağlamında 56 yıllık bir işgal var. Hamas'ın saldırısı meşru görülemez ancak Filistinli sivillerin toplu cezalandırılması da meşru görülemez. Büyük bir insani yardım gerekli Gazze'ye. İnsani bir ateşkesin hemen sağlanması için çağrıda bulunuyorum. Gerçek bir barışın tek çözümü var iki devletli bir çözüm."

KAHİRE ZİRVESİ BAŞLADI: İLK MESAJLAR GELDİ
KAHİRE ZİRVESİ BAŞLADI: İLK MESAJLAR GELDİ

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi, Kahire zirvesindeki liderleri Gazze'deki insani felaketi sonlandıracak ve barışa giden yolu yeniden canlandıracak bir yol haritası üzerinde anlaşmaya davet etti.

Ürdün Kralı, Filistinlilerin zorla yerinden edilmesinin 'savaş suçu' teşkil ettiğini vurguladı ve "Bu, uluslararası hukukun ve insancıl hukukun açık bir ihlalidir, bu bir savaş suçudur, kuşatılmış ve çaresiz bir halkın toplu olarak cezalandırılmasıdır." dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire’de yapılan zirvede, Türkiye’yi Dışişleri Hakan Fidan temsil ediyor. Devlet ve Hükümet Başkanlarının yanı sıra Dışişleri Bakanlarının da hazır bulunduğu zirvede Gazze’deki gelişmeler, Filistin davasının geleceği ve barış sürecinin ele alınacak. 

DSÖ TIBBİ MALZEMELERİ AÇIKLADI: 4 KAMYON YOLA ÇIKTI

Dünya Sağlık Örgütü Doğu Akdeniz Bürosu, DSÖ’nün 4 kamyonluk tıbbi malzeme konvoyunun Refah Sınır Kapısı'nı geçerek Gazze'ye doğru yola çıktığını duyurdu.DSÖ Doğu Akdeniz Bürosu, Gazze’ye doğru yola çıkan 4 kamyonun içinde ; 1200 kişilik travma tedavi tıbbi malzemesi, 235 kişilik travma çantaları, kronik hastalıklar için 1500 kişiye ilaç ve üç ay boyunca 300 bin kişiye yetecek temel sağlık malzemeleri bulunduğunu açıkladı.

REFAH SINIR KAPISI AÇILDI
REFAH SINIR KAPISI AÇILDI

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze'ye gidecek insani yardımlara açıldığını duyurdu.BM insani yardım tırlarının sınırdan geçiş yaptığı öğrenildi.

20 adet yardım tırında ilaç, tıbbi malzeme ve sınırlı miktarda gıda malzemesi olduğu belirtildi. Filistinliler savaşın başlamasından 15 gün sonra insani yardımlara kavuşacak.

REFAH SINIRINDA BEKLEYEN YARDIMLAR UYDUDAN GÖRÜNTÜLENDİ
REFAH SINIRINDA BEKLEYEN YARDIMLAR UYDUDAN GÖRÜNTÜLENDİ

ABD'li uydu şirketi Maxar, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafında geçiş izni bekleyen ve insani yardım malzemesi taşıyan kamyonların oluşturduğu kuyruğun uydu fotoğraflarını yayınladı.

İSRAİL'DEN ÜRDÜN VE MISIR'DAKİ VATANDAŞLARINA ÇAĞRI: DERHAL TERK EDİN

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Mısır ve Ürdün'deki İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede ayrılmalarını istedi.Times of Israel'de yer alan habere göre hükümet İsrail'e yönelik protestoların kötüleşmesini bekliyor.

HAMAS: İSRAİL SALDIRGANLIĞI DURURSA REHİNELER SERBEST BIRAKILACAK
HAMAS: İSRAİL SALDIRGANLIĞI DURURSA REHİNELER SERBEST BIRAKILACAK

Hamas'ın siyasi bürosundan Mohammad Nazzal, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada İsrail ordusunun saldırganlığını durdurması halinde Hamas'ın sivilleri serbest bırakacağını açıkladı.

İSRAİL BASKIN DÜZENLEYİP PANKART ASTI

İsrail ordusu Hamas'ın üst düzey isimlerinden Salih el Aruri'nin evine baskın düzenledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Aroura köyündeki evin kapısına pankart asan İsrail ordusu "Burası Salih el-Arouri'nin eviydi ve şimdi İsrail istihbaratının karargahıdır." notunu düştü.

REFAH SINIR KAPISI SAAT 10:00'DA AÇILACAK

İsrail'in ABD Büyükelçiliği Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın yerel saatle 10:00'da açılacağının bilgisini aldıklarını duyurdu. Büyükelçilik geçiş kapısının ne kadar süre açık kalacağının bilinmediğini belirtti.

KARA SALDIRISI ERTELENECEK Mİ? BİDEN EVET DEDİ, BEYAZ SARAY YİNE GERİ ADIM ATTI
KARA SALDIRISI ERTELENECEK Mİ BİDEN EVET DEDİ, BEYAZ SARAY YİNE GERİ ADIM ATTI

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'li rehinelerin serbest bırakılmasının ardından, İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını daha fazla rehine çıkana kadar ertelemesi gerekip gerekmediğini soran bir muhabirin sorusuna 'evet' şeklinde cevap verdi.

Ancak Beyaz Saray yine geri adım attı ve Biden'ın uzakta olduğu için soruyu duymadığını ve bu nedenle 'evet' dediğini açıkladı.

Beyaz Saray'ın yalanlamasına rağmen, Biden'ın sözleri İsrail medyasında 'kara saldırısını erteleyin' şeklinde yankılandı.

DÜNYANIN KONUŞTUĞU GÖRÜNTÜLER

Hamas'ın serbest bıraktığı Amerikalı anne ve kızın Gazze'den çıkarılışının görüntüleri bugün dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

Diplomatik kaynaklar buunun rehinelerin serbest bırakılması için bir başlangıç olduğunu iddia ederken, Katar mevcut krizi hafifletmek ve tüm rehinelerin serbest bırakılması sağlamak için İsrail ve Hamas'la diyaloğunu sürdüreceğini söyledi.

KAHİRE BARIŞ ZİRVESİ BUGÜN

Bugün 10.00'da başlaması planlanan Kahire Barış Zirvesi birçok ülkeden dışişleri bakanlarının yanı sıra çok sayıda Arap ve Avrupalı devlet başkanını bir araya getirecek.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri amaçlarının gerilimi azaltmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak olduğunu duyurdu. Zirvede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temsil edecek. ABD ve İsrail'den katılım beklenmiyor.

İSRAİL SABAH SAATLERİNDE SALDIRDI: 30 CAN KAYBI
İSRAİL SABAH SAATLERİNDE SALDIRDI: 30 CAN KAYBI

Filistin haber ajansı Wafa, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sabah erken saatlerde düzenlediği saldırılarda yaklaşık 30 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

YARDIMLAR FİLİSTİN'E HALA ULAŞMADI

AP haber ajansına konuşan Mısırlı bir yetkili, bugün erken saatlerde insani yardım taşıyan iki kamyonun Gazze sınırının Mısır tarafına girdiğini ancak henüz kuşatma altındaki Filistin bölgesine geçmediğini aktardı.

LÜBNAN SINIRINDAKİ ÇATIŞMADA 1 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail medyası Lübnan sınırındaki tanksavar füzesi ateşi sonucu bir İsrail askerinin öldüğünü ve üç askerin de yaralandığını duyurdu.

HAMAS AMERİKALI 2 REHİNEYİ SERBEST BIRAKTI
HAMAS AMERİKALI 2 REHİNEYİ SERBEST BIRAKTI

Amerikalı bir anne ve kızı, dün gece Hamas tarafından serbest bırakılan ilk rehineler oldu. Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, iki Amerikalı rehinenin insani nedenlerle serbest bırakıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Katar'ın çabalarına yanıt olarak hem insani nedenlerle hem de Biden ve yönetiminin "faşist" iddialarının yanlışlığını Amerikan halkına ve dünyaya kanıtlamak için, bir anne ve kızı olmak üzere iki Amerikalı rehineyi serbest bıraktık" ifadeleri kullanıldı.

59 yalındaki Judith Raanan ve 18 yaşındaki kızı Natalie,Refah sınır kapısından Mısır'a nakledildi ve burada İsrail güvenlik güçleri tarafından karşılandı.

timeline

Canlı Anlatım Özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!