Son dakika haberleri: Dünya alarmda... İran, İsrail'e İHA ve füze saldırısı başlattı! İran: Mesele sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2024 23:19

İsrail ablukasındaki Gazze'den ve bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor... Dünya ise nefesini tutmuş Ortadoğu'dan gelen haberleri takip ediyor. İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail'deki hedeflere yönelik kapsamlı İHA operasyonunun başladığını duyurdu. İHA saldırıları sonrası İran medyası, İsrail'e ilk balistik füzelerin de fırlatıldığını açıkladı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek" ifadelerine yer verildi. Öte yandan İran’ın BM Misyonu yaptığı açıklamada ise, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz" denildi. İşte bölgeden gelen son dakika haberleri ve yaşanan sıcak gelişmeler...

İran: Mesele sonuçlanmıştır

İran’ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, “İran’ın BM Anlaşması’nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran’ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı” ifadeleri kullanıldı.

Fransa'dan İran-İsrail gerginliğine ilişkin açıklama

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını şiddetle kınayarak, Fransa'nın "İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını" yineledi.

AB'den İran saldırılarına kınama

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kınayarak "benzeri görülmemiş bir gerginlik" olarak tanımladı.

Borrell sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AB, İran'ın İsrail'e yönelik kabul edilemez saldırısını şiddetle kınıyor. Bu eşi benzeri görülmemiş bir gerginlik ve bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir" dedi.

Borrell'den İran'a kınama

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kınayarak "benzeri görülmemiş bir gerginlik" olarak tanımladı. Borrell sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AB, İran'ın İsrail'e yönelik kabul edilemez saldırısını şiddetle kınıyor. Bu eşi benzeri görülmemiş bir gerginlik ve bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir" dedi.

İran'ın İHA'larını ABD durdurdu

İsrailli bir savunma yetkilisi, İsrail'e ateşlenen yüzlerce en az 100 insansız hava aracının İsrail hava sahası dışında ABD tarafından durdurulduğunu söyledi.

Golan Tepeleri'ne roket saldırısı

Hizbullah, Lübnan'dan Golan Tepeleri'ndeki bir İsrail askeri üssüne onlarca roket attığını iddia etti.

"İHA saldırısı sonrası balistik füzeler ateşlendi" iddiası

İran medyası, İsrail'e ilk balistik füze fırlatıldığını iddia etti. 

 

İran: ABD'ye gerekli uyarıları yaptık

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail’in Şam’da İran Konsolosluğu'nu hedef alması ve bu saldırıya İran'ın karşılığı ele alındı.

Abdullahiyan görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail rejiminin Şam’da İran Konsolosluğunu hedef alması ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesini ele aldık. Ülkemizin konuya ilişkin duruşunu aktardım. ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptığımızı vurguladım. Ayrıca Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılan görüşmede uluslararası, bölgesel ve Gazze'deki son gelişmeler ele alındı” dedi.

İngiltere'den İsrail'e destek açıklaması

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir. Birleşik Krallık İsrail'in yanı sıra Ürdün ve Irak da dahil tüm bölgesel ortaklarımızın güvenliğini savunmaya devam edecektir. Müttefiklerimizle birlikte durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için çalışıyoruz. Hiç kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor” dedi.

İsrail savaş kabinesini topladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında Tel Aviv'deki Kiryat askeri karargahında savaş kabinesi toplantısı başladı.

Toplantıya Netanyahu'nun yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant, Bakan Benny Gantz, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzli Halevi, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve diğer üst düzey yetkililer katılıyor.

“İRAN’DAN 100'DEN FAZLA İNSANSIZ HAVA ARACI FIRLATILDI”

İran, İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Siyonist rejimin Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarına düzinelerce insansız hava aracı ve füze ateşledi” ifadeleri yer aldı.

İsrail tarafından yapılan açıklamada ise, İran'ın 100'den fazla insansız hava aracı fırlattığını iddia edildi.

Lübnan hava sahasını geçici olarak kapattı

Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, yaşanan bölgesel gelişmelerin ardından ülke hava sahasının gelen, giden ve transit tüm uçaklara geçici olarak kapatılacağını duyurdu.

Açıklamada, kapatma kararının tedbir amacıyla alındığı ve yerel saatle 01.00'den Pazar günü 07.00'ye kadar geçerli olacağı belirtildi.

Beyaz Saray: Biden, müttefiklerle iletişim halinde

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, "Başkan Biden ulusal güvenlik ekibi tarafından durum hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor. İsrailli yetkililerin yanı sıra diğer ortak ve müttefiklerle de sürekli iletişim halinde" dedi.

Irak hava sahasını kapattı

Irak, İran’ın İHA saldırılarının ardından hava sahasını kapattığını açıkladı. Irak Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada, hava sahasının 05.30'a kadar tüm yönlere ve transit uçaklara geçici olarak kapatılacağı duyuruldu.

Beyaz Saray: İran, İsrail’e hava saldırısı başlattı

Beyaz Saray'dan da İran'ın başlattığı İHA saldırısı sonrası açıklamalar geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İran, İsrail’e hava saldırısı başlattı. İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek." ifadelerine yer verildi. 

 

 

Ürdün hava sahasını bu gece kapatacak

İran’ın misilleme saldırısı için hazırlıklarına devam eden İsrail’de gergin bekleyiş sürüyor. Dünyada tüm gözler bu iki ülkenin üzerine çevrilirken, Ürdün kendi güvenliği için adım attı. Devlete ait Mamlaka haber ajansına göre, Ürdün hükümeti ülkenin hava sahasını bu geceden itibaren tüm uçuşlara geçici olarak kapatacak.

İsrail hava sahası kapatacak

İran’dan çok sayıda insansız hava aracı (İHA) İsrail’e doğru havalandı. İsrail Havaalanları İdaresi (IAA) tarafından yapılan açıklamada, İran'ın saldırısı nedeniyle İsrail hava sahasının yerel saatle 00.30'dan itibaren kapatılacağı belirtildi. Açıklamada, uçuşların yeniden ne zaman başlayacağına ilişkin ayrıntıya yer verilmezken, gelişmelere göre güncelleme yapılacağı aktarıldı.

İsrail: İran İHA’ları ülkeye doğru ilerliyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İran'dan fırlatılan çok sayıda insansız hava aracının İsrail'e doğru ilerlediğini belirtti.

IDF’nin İHA’ları izlediğini belirten Hagari, İHA’ların ülkeye ulaşmalarının birkaç saat alacağını kaydetti. Hagari, başka saldırılar olması halinde IDF'nin kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi. Ülkede sirenlerin yalnızca İHA’ların İsrail hava sahasına girdiğinde çalacağını kaydeden Hagari, IDF'nin hedefleri mümkün olduğunca erken imha etmek için çalışacağını vurguladı.

İRAN SALDIRIYI DOĞRULADI

İran devlet televizyonu, İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldığını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, "Siyonist rejimin Şam'daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı." denildi. 

Öte yandan İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, "İsrail’in İran'a saldırması için hava sahasını ya da topraklarını İsrail'e açan her ülke bizim kesin cevabımızı alacaktır” dedi.

BIDEN'DAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Durum Odası’nda devletin en üst kademesini toplayacağı bildirildi. Biden'ın başkanlık yapacağı toplantıya ise Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Blinken, Genelkurmay Başkanı Brown, CIA Direktörü Bill Burns, Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Orta Doğu Direktörü Brett McGurk'un katılacağı belirtildi.

Netanyahu: Her türlü senaryoya hazırlıklıyız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı videolu açıklamada, İsrail'in İran'dan gelecek doğrudan bir saldırıya hazır olduğunu ve aynı şekilde karşılık vereceğini söyledi. Netanyahu, “Son yıllarda ve hatta son haftalarda İsrail, İran'dan gelebilecek doğrudan bir saldırı ihtimaline karşı hazırlık yapmaktadır. Savunma sistemlerimiz konuşlandırıldı ve hem savunmada hem de saldırıda her türlü senaryoya hazırlıklıyız. İsrail devleti güçlüdür, IDF güçlüdür, halk güçlüdür” dedi.

ABD, İngiltere, Fransa’nın yanı sıra birçok ülkenin İsrail’in yanında durduğunu belirten Netanyahu, “Net bir ilke belirledim. Kim bize zarar verirse, biz de onlara zarar vereceğiz. Kendimizi her türlü tehdide karşı savunacağız ve bunu sakince, kararlılıkla yapacağız” ifadelerini kullandı.

İsrail vatandaşlarına da seslenen Netanyahu, "Siz İsrail vatandaşlarının da sükunetinizi koruduğunuzu biliyorum. Sizleri İç Cephe Komutanlığı'nın direktiflerini dinlemeye davet ediyorum. Birlikte ayaktayız ve Tanrı'nın yardımıyla tüm düşmanlarımızın üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

İsrail: Hava savunma sistemimiz hazır

İsrail Ordu Sözcüsü: İHA'ların İsrail'e ulaşması saatler alacak. Hava savunma sistemimiz bu saldırıya hazır.

İran İHA saldırısı başlattı

İsrail Devlet Televizyonu'nun haberine göre, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu.

Flaş İddia: İran pazar günü vuracak

 

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.

 

İsrail’de eğitime ara verildi

İran’ın beklenen misilleme saldırısı nedeniyle İsrail’de gergin bir hava hakimken, ülkede yeni önlemler alınmaya devam ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, saldırı tehdidi nedeniyle ülkede tüm eğitim faaliyetlerine ara verildiğini belirtti. Sivillerin toplanmasına yönelik yeni kısıtlamaların da getirildiğini duyuran Hagari, toplantı ve buluşmaların bin kişiyle sınırlandırıldığını aktardı. Hagari, pazartesi saat 23.00’e kadar sürecek olan kısıtlamaların okul gezileri ve kamplar için de geçerli olduğunu söyledi. Hagari, İsrail'in hava savunmasının “alarmda” olduğunu ve “düzinelerce uçağın gökyüzünde hazır beklediğini” ifade etti.

Gallant: Savunma ve saldırı sistemimizi güçlendirdik

İsrail, İran’ın beklenen misilleme saldırısına hazırlanmaya devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant saldırıya karşı alınan tedbirlere ilişkin yaptığı açıklamada, ABD ve batılı ülkelerin İsrail’e savunma ve karşılık verme konusunda “yeni kabiliyetler” sağladığını belirtti. Gallant, “İran ve işbirlikçilerinin İsrail’e karşı planladıkları saldırıyı yakından takip ediyoruz. Son günlerde hava savunma sistemimizi ve saldırı sistemimizi güçlendirdik” dedi.

Gallant, "İran bir terör devletidir. Dünya şimdi buna her zamankinden daha fazla maruz kalmaktadır. Vatandaşlarımızı bu terörizme karşı korumaya kararlıyız ve buna yanıt vermenin bir yolunu bulacağız” şeklinde konuştu. Gallant, sivillerin İsrail Savunma Kuvvetleri’nin talimatlarına uyması ve İç Cephe Komutanlığı’nın direktifleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Katz, İran'a 'korsan operasyonu' nedeniyle yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi

Devrim Muhafızları'nın Hürmüz Boğazı'nda İsrail bağlantılı bir kargo gemisini ele geçirmesinin ardından Dışişleri Bakanı Israel Katz, Tahran'ın korsanlık yaptığını ve bunun için yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi. Katz, "Hamaney'in Ayetullah rejimi, Hamas'ın suçlarını destekleyen cani bir rejimdir ve şu anda uluslararası hukuku ihlal eden bir korsan operasyonu yürütmektedir" dedi

Gazze’de can kaybı 33 bin 634’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 634’e yükseldi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bin 686’ya, yaralı sayısının ise 76 bin 309’a yükseldiği açıklandı.

İsrail ordusunun çekildiği Han Yunus'ta 16 sivilin cansız bedenine ulaşıldı

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarını 190 gündür sürdürüyor. Filistin Sivil Savunma ekipleri, İsrail askerlerinin 7 Nisan'da çekildiği Han Yunus kentinin El-Amal mahallesi ve Hamad kasabasında 16 sivilin cansız bedenine ulaştı. Cenazeler Gazze Şeridi'nin merkezinde bulunan Deir el-Balah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirilirken, kimlik tespitlerinin yapılacağı öğrenildi.

İsrail'den ilk açıklama geldi: Sonuçlarına katlanırsınız

IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, İngilizce yaptığı video açıklamasında İran'ı, "durumu daha da tırmandırmayı seçmenin sonuçlarına katlanacağı" konusunda uyardı.


Videonun yayınlanması, İran İslam Devrim Muhafızları Donanması'nın Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail'e bağlı bir konteyner gemisini ele geçirmesinin ardından geldi.


Hagari olaydan bahsetmiyor ve olayın daha önce çekilmiş olabileceğini belirtiyor ancak "İran, Ortadoğu ve ötesindeki terör vekillerini finanse ediyor, eğitiyor ve silahlandırıyor" diyor.

İran dünyaya duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu
İran dünyaya duyurdu: İsrail bağlantılı gemiye el konuldu

İran, İsrail bağlantılı gemiye Hürmüz Boğazı yakınlarında Devrim Muhafızları tarafından el konulduğunu doğruladı.


İran'ın Tasnim haber ajansı, İsrail'e bağlı MSC ARIES konteyner gemisine el konulmasının Devrim Muhafızları Donanması tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.


İran'ın devlet haber ajansı IRNA, el konulan geminin İran karasularına nakledildiğini duyurdu. Portekiz bandıralı konteyner gemisinin İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'e ait Zodiac Grubu’na bağlı “MSC Aries” olduğu belirtildi.


Operasyon daha önce Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları tarafından rapor edilmişti. Söz konusu raporda olayın Umman Körfezi'nde, Emirlik liman kenti Fujairah açıklarında gerçekleştiği bilgisine yer verilmişti.

Hollanda, Tahran Büyükelçiliği’ni kapatıyor

Hollanda tarafından yapılan açıklamada Tahran’daki Büyükelçiliğinin yarın önlem amacıyla kapatılacağı kaydedildi. Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İran ve İsrail arasında artan gerilime atıfta bulunularak Hollanda'nın Tahran'daki Büyükelçiliğinin tedbir amacıyla yarın kapalı olacağı belirtildi. Açıklamada, büyükelçiliğin pazartesi günü açılıp açılmayacağına ise daha yarın karar verileceği aktarıldı.

Avusturya Havayolları da Tahran uçuşlarını durdurdu

İsrail’in İran Konsolosluğuna saldırı düzenlemesinin ardından bölgede gerilim artıyor. Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın ardından Avusturya Havayolları da Tahran uçuşlarını 6 gün askıya aldı. Avusturya Havayolları’ndan yapılan açıklamada, Tahran uçuşlarının 18 Nisan’a kadar durdurulduğu kaydedildi. Açıklamada, İran hava sahasından geçen rotaların değiştirileceği aktarılırken yolcu ve mürettebatın güvenliğinin son derece önemli olduğu kaydedildi.

ABD, İran Saldırısı Durumunda İsrail'i Savunmak İçin Savaş Gemilerini Harekete Geçiriyor

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, ABD, İran'ın İsrail'e doğrudan saldırısını önlemek, İsrail'i ve bölgedeki Amerikan güçlerini korumak için savaş gemilerini harekete geçirdi.

IDF, Güney Lübnan'daki büyük Hizbullah yerleşkesini vurduğunu açıkladı

IDF, kısa bir süre önce Güney Lübnan'ın Rihan bölgesinde büyük bir Hizbullah yerleşkesini vurduğunu açıkladı. IDF'ye göre yerleşkede birkaç bina ve bir askeri karakol yer alıyordu. Saldırı, Hizbullah'ın dün gece İsrail'in kuzeyine fırlattığı 40'tan fazla roketten oluşan barajın ardından geldi.


Lufthansa, uçakların artık İran hava sahasını kullanmadığını açıkladı
Lufthansa, uçakların artık İran hava sahasını kullanmadığını açıkladı

Alman havayolu Lufthansa, İran'ın önümüzdeki günlerde İsrail'e misilleme amaçlı bir saldırı düzenleyeceği yönündeki spekülasyonlar nedeniyle uçaklarının artık İran hava sahasını kullanmayacağını söyledi.


Bir şirket sözcüsü, "Mevcut durum nedeniyle Lufthansa, Tahran'a ve Tahran'dan uçuşlarını 18 Nisan Perşembe gününe kadar askıya alıyor" dedi.

İran seyir füzelerini hareket ettiriyor

Times of Israel IDF'nin teyakkuz halinde olduğunu 'İsrail, İran saldırısına karşı yüksek alarma geçiyor' manşeti ile duyurdu.


İki ABD istihbarat kaynağı CNN'e, ABD'nin İran'ın insansız hava araçları ve seyir füzeleri gibi askeri varlıkları ülke içinde hareket ettirdiğini gördüğünü söyledi.


Kaynaklardan biri, ABD'nin İran'ın 100 kadar seyir füzesi hazırladığını gözlemlediğini söyledi. Haberde, manevraların olası bir karşı saldırıyı caydırmak amacıyla Tahran tarafından yapılmış olabileceği belirtiliyor.


İsrailli gazete bu gelişmeyi 'Bu, İsrail topraklarındaki hedefler de dahil olmak üzere İsrail hedeflerine yönelik olası bir İran saldırısının sinyalini veren son gelişmedir' yorumu ile okurlarına duyurdu.

İran'dan ABD'ye net mesaj: Uzak durmazsanız vururuz

Axios'a konuşan üç ABD'li yetkili, İran'ın bu hafta başında birçok Arap ülkesi aracılığıyla Biden yönetimine bir mesaj gönderdiğini söyledi: ABD, İsrail ile İran arasındaki çatışmaya müdahil olursa bölgedeki ABD kuvvetlerine saldırılacak.

Haberde 'İran'ın mesajı, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından ABD'nin devreye girmesi durumunda bölgedeki ABD üslerine saldırılacağı yönündeydi.' denildi.

CNN: ABD, İsrail'e fırlatılan silahları engellemeye çalışacak

CNN'in iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre ABD, İsrail'e fırlatılan her türlü silahı durdurmaya çalışacak. ABD Donanması'nın Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden atılan füzeleri ve insansız hava araçlarını durduracak yetenekteki gemileri Kızıldeniz'de bulunuyor.

Ülkenin ayrıca Irak'ta ve kuzeydoğu Suriye'de, fırlatılma yerlerine bağlı olarak kuzey İsrail'i hedef alan insansız hava araçlarını ve roketleri potansiyel olarak engelleyebilecek güçleri bulunuyor.

Hamas 'düşmanı yakında bozguna uğratma' sözü verdi

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Halid Meşal, Doha'daki bir etkinlikte konuştu. İsrail'in Çarşamba günü Gazze'de düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin ailesinin yasını tutmak için düzenlenen bir etkinlikte konuşan Meşal, grubun "düşmanı yakında yeneceğini" söyledi. Meşal sürgünde yaşıyor ve Hamas'ın diasporadaki siyasi ofisinin başında bulunuyor.

Biden: İran er ya da geç saldıracak
Biden: İran er ya da geç saldıracak

Cuma günü bölgesel gerilimler doruğa ulaşırken ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e "er ya da geç" bir misilleme saldırısı beklediğini söyledi. Basın toplantısında konuşan Biden, bunun, kendisinin açıklamayacağını söylediği gizli bilgilere dayandığını ima etti.

timeline

Canlı Anlatım Özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!