Lammert: Terör siyasidir cevabı da siyasi olmalı

Güncelleme Tarihi:

Lammert: Terör siyasidir cevabı da siyasi olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 13:29

Almanya Federal Meclis’i Berlin’de Noel pazarına yönelik saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Yılbaşı gecesi İstanbul’da Reina’ya yapılan terör saldırısında ölenleri de anan Federal Meclis Başkanı Lammert, “Terörün asla dini yoktur. Terör siyasidir ve teröre cevap da siyasi olmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

FEDERAL Meclis Başkanı Norbert Lammert, “Berlin’deki  katil kendini Müslüman olarak, İslam Devleti’nin (IŞİD) bir askeri olarak görüyordu ve mülteciydi. Terörün asla dini yoktur. Terör siyasidir ve teröre cevap da siyasi olmalıdır. Bizim mücadelemiz İslamla değil, fanatizmle. Dinle değil, köktendincilikle. İslamcı fikirlerin yayıldığı yerde, hukuk devletinin tüm imkanlarıyla mücadele etmeliyiz” dedi.
Terörün hedefinin hiçbir ayrım yapmadan mümkün olduğu kadar çok insanı ölüme götürmek olduğunu belirten Lammert, Berlin’deki saldırıda altı kadınla altı erkeğin hunharca öldürüldüğünü kaydetti ve şöyle konuştu: “Ölenlerin arasında yedi Almanın yanında, Polonyalı, Ukraynalı, İtalyan, Çek ve İsrail vatandaşları var. Bazıları iş için, bazıları bizim başkentimizi ziyaret için orada bulunuyorlardı. Çok sayıda insan kısmen ağır yaralandı. Yaralıların birçoğu hayata yeniden geri dönebilmek için çok uzun süre daha bedensel ve ruhsal mücadele edecek.”

Haberin Devamı

GÜVENLİK İÇİN ÖZGÜRLÜK GEREKİR

“Kurbanların aileleri, eşleri ve arkadaşları için birkaç saniyede hemen hemen her şey değişti. Yaşam planları, arzuları, umutları bir anda yıkıldı. Geride kalanların acısı sonsuz. Biz bunu sadece tahmin edebiliyoruz. Ama onların derin yasını paylaşıyoruz. Tüm dünyadan insanlar bizim acımızı paylaşıyor. Sayısız başsağlığı dilekleri bizi duygulandırdı ve aynı zamanda güçlendirdi.”
Terörün herkesi vurabileceğini belirten Lammert, “Bunu yeni yılın ilk günlerinde, İstanbul’da yılbaşı gecesi, eğlenen insanlara canice saldırı, Bağdat’ta pazar yerine ve yine bir TIR’la Kudüs’te askerlere saldırılarla gösterdi. Biz bu insanlık dışı saldırının kurbanlarını anıyoruz” dedi.
Lammert, Türkiye’de olağanüstü hale rağmen, kanlı terör saldırılarının yaşandığını belirtti ve “özgürlük için güvenlik, güvenlik için ise özgürlük gerekiyor” diye konuştu.
Anma töreninde Cumhurbaşkanı Gauck, Başbakan Merkel, bakanlar ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!