‘Kürtler Suriye’nin parçası olmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Kürtler Suriye’nin parçası olmalı’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 20:37

SURİYE’de ateşkes zemini sağlanması için önceki gün Cenevre’de bir araya gelen ABD ve Rus dışişleri bakanları, açıklamalarında Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını, bağımsız bir Kürt oluşumuna karşı olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

BENZER AÇIKLAMALAR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Kürtler, Suriye devletinin parçası olarak kalmalı, Suriye’yi bölecek bir faktör değil, çözümün bir parçası olmalı” dedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, “Biz birleşik Suriye’den yanayız. Bağımsız bir Kürt inisyatifini desteklemiyoruz” diye konuştu. Kerry, Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili açıklamasında Amerikan güçlerinin Kürt güçlerinin bir unsuruyla sınırlı bir işbirliğinin olduğunu, Türkiye ile ise ‘yakın işbirliği’ içinde olduklarını kaydetti.

ANLAŞMA HENÜZ YOK

Suriye’de farklı grupları destekleyen iki ülkenin dışişleri bakanları, Suriye’de bir ateşkes sağlanarak siyasi çözüm sürecine geri dönmek için bir yol haritasını görüşmek üzere Cenevre’de bir araya gelmişlerdi. İki devlet adamının meselelerin büyük bir kısmında uzlaşma sağladığı, ancak bazı konularda görüş ayrılıklarının sürdüğü belirtildi. Kerry, “Çok yaklaştık. Ancak Suriye halkının ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan bir anlaşma yapılana kadar aceleci davranmayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!