Kurs var da gitmiyorlar mı?

Güncelleme Tarihi:

Kurs var da gitmiyorlar mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 09:20

Almanya İçişleri Bakanı’nın, Almanca öğrenmeyen, iş teklifini reddeden mültecilere yaptırımlar öngören uyum yasası çalışmasına koalisyon ortağı SPD ve Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu’ndan tepki geldi.

Haberin Devamı

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, mültecilerin oturma izinlerini uyuma bağlayan yasa taslağının mayıs ayında bakanlar kuruluna geleceğini açıkladı.

Almanya'da kalma hakkının başarılı bir uyumla bağlantılı olacağını belirten de Maiziere, Almanca öğrenmeyen, uyum kurslarına gitmeyen, iş teklifini kabul etmeyen mültecilerin ikamet izni talebinin reddedileceğini söyledi.

Bakan, yeni uyum yasasında mültecilerin yaşayacağı ve kalacağı yerleri devletin belirleyeceğini, bununla gettolaşmayı önlemek istediklerini söyledi.

Maiziere’ye ilk tepki hükümet ortağı SPD'den geldi. SPD Başkan Yardımcısı Thorsten Schaefer Gümbel, “Önce de Maiziere yeterli dil ve uyum kursları sunsun. Şu anda eksik olan bu. Uyum isteği değil” dedi.

Dil ve işin uyumun anahtarı olduğunu belirten Gümbel, uyumu reddedenlere karşı yaptırımlar getirilmesine de karşı olmadıklarını söyledi.

ZORLA OLMAZ

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu da yazılı bir açıklamayla Maiziere’nin önerilerini eleştirdi. Maziere’nin sığınmacıların nereden kaçtıklarını ve hangi yolları geride bıraktığını kabul etmek istemediği belirtilen açıklamada, “Maiziere ülkelerinden kaçan insanları kamçı darbeleriyle uyum sağlamaya zorlamak istiyor. Sığınmacıların yaptırım tehditlerine değil, kendilerini toparlama için zamana ihtiyaçları var” denildi.

BAKMADAN GEÇME!