Kuran provokasyonları Danimarka’yı korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Kuran provokasyonları Danimarka’yı korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 07:00

Danimarka’da son dönemde gerçekleşen Kuran-ı Kerim yakma eylemlerinin ardından hükümet sınır kontrollerinin arttırılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Kuran yakma eylemlerinin ardından “intikam saldırısı” riskinin oluştuğu ve güvenlik endişelerini azaltmak için bu yola gidildiği belirtildi. Danimarka Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yetkililer, belirli ve mevcut tehditlere yanıt vermek için Danimarka’ya kimlerin girdiğine odaklanmanın gerekli olduğu sonucuna vardılar” ifadesi kullanılırken, Adalet Bakanı Peter Hummelgaard da “Son Kuran yakma olayları mevcut güvenlik durumunu etkiledi” dedi. Uygulama 10 Ağustos’tan itibaren başlayacak.

‘SOMUT GÜVENLİK RİSKİ’

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen önceki gün Kuran yakma eylemleriyle ilgili ilk kez konuşmuş ve bir güvenlik riski oluştuğunu söylemişti. “Somut bir güvenlik riski var. Bu bizim uluslararası alanda izole olma riskimizi de ortaya çıkarıyor” diyen Mette Frederiksen, “Başka insanların kitaplarını yakamayacak olmanın, ifade özgürlüğüne yönelik bir kısıtlama olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!