Kreuzberg’den üç Türkiye kökenli aday yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Kreuzberg’den üç Türkiye kökenli aday yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 13:56

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak federal seçimlerde, Berlin’in ‘Türk Mahallesi’ olarak bilinen Kreuzberg semtinden üç Türkiye kökenli aday da tercihli oylar için yarışacak.

Haberin Devamı

SOL seçmenin yoğun yaşadığı bölgede, üç Türkiye kökenli aday ilk kez federal seçimler için aday tercihli oylarla seçmen karşısına çıkacak. Merak edilen ise üç adaydan hangisinin seçimden zaferle çıkacağı.

Türk mahallesi olarak bilinen bölgeden Yeşiller milletvekili Hans Christian Ströbele daha önce dört kez üst üste tercihli oyları alarak meclise girmeyi başardı. Strobele, ilerleyen yaşını ve eşinin daha fazla aktif politika yapmasına karşı çıkmasını gerekçe göstererek aday olmayacağını duyurdu. Bunun üzerine önce Die Partei’den kabare sanatçısı Serdar Somuncu adaylığını açıkladı.
Ardından da Yeşiller Partisi avukat Canan Bayram’ı aday gösterdi. 2013 seçimlerinde Stöbele'ye karşı seçimi kaybeden Cansel Kızıltepe ise SPD adayı olarak yarışa katıldı. 

Haberin Devamı

BİRİ MECLİSE GİRECEK

Canan Bayram, Berlin Eyalet Meclisine bu bölgeden daha önce bir kez SPD, iki kez de Yeşiller Partisi’nden tercihli oylarla girmeyi başardı. Özellikle mülteci sorununun çözümünde yoğun çaba harcayan Bayram, semt sakinlerinin büyük desteğini alarak meclise girmeyi başardı. Ekonomist Cansel Kızıltepe de çocukluğundan beri Kreuzberg'de yaşıyor. ‘Mahallenin Çocuğu’ olarak biliniyor. Kızıltepe, 2013 seçimlerinde tercihli oyları alamadı ama SPD listesinden aynı yıl Federal Meclise girdi.
Kabare sanatçısı Serdar Somuncu ise aşırı sağa karşı yaptığı şovları ve okuma günleriyle tanınıyor. Somuncu, sivri diliyle sol çevrelerin büyük sempatisini kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!