Kreş bastı katliam yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kreş bastı katliam yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2022 07:00

Tayland’da eski polis memuru olduğu belirtilen bir kişi kreş basıp etrafa rastgele ateş açtı. Olayda çoğu çocuk 37 kişi ölürken, saldırgan eşi ve çocuğunu da vurup intihar etti.

Haberin Devamı

TAYLAND’ın kuzeydoğusundaki Nong Bua Lam Phu bölgesinde bulunan bir kreşe, eski bir polis memurunun düzenlediği saldırıda en az 37 kişi hayatını kaybetti. Polisin yaptığı açıklamada saldırgan Panya Khamrab’ın saldırının ardından evine döndüğü ve karısıyla çocuğunu da öldürdükten sonra intihar ettiği kaydedildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin 23’ünün çocuk olduğu belirtilirken, 12 kişi ise yaralandı.

KALABALIĞA ATEŞ AÇTI

Polisin aktardığına göre kreşe gelip çocuğunu bulamayınca telaşlanan Panya Khamrab, dışarıda bekleyen kalabalığın üzerine ateş açtı ve aracını kalabalığa doğru sürdü. Görgü tanıklarının aktardığına göre aracını yoldaki diğer kişilerin üzerine süren saldırgan, bir motorsiklete çarparak iki kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Olaydan kısa bir süre sonra kimliği açıklanan saldırganın eski polis memuru olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI

Güvenlik güçlerinin açıklamasına göre, Khamrab geçen yıl uyuşturucu kullanımı nedeniyle görevden alındı. Görgü tanıkları da saldırganın bölgede uyuşturucu bağımlılığıyla bilinen birisi olduğunu aktardı. Öte yandan Tayland Başbakanı Prayuth Chan-ocha da saldırıyla ilgili bir mesaj paylaşarak kurbanların ailelerine taziyelerini iletti. Saldırıyı ‘şok edici’ bir olay olarak nitelendiren Tayland Başbakanı olaya ilişkin soruşturulma başlatıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!