Kraliçe’nin ‘hayaleti’ halkı selamladı

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe’nin ‘hayaleti’ halkı selamladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 07:00

Son zamanlarda sağlık problemleri yaşayan Kraliçe 2. Elizabeth, tahttaki 70. yılının kutlandığı Platin Jübile etkinliklerine hologramıyla katıldı. 1953’teki taç giyme töreninden bir görüntüsünün yansıtıldığı ‘hologram Kraliçe’, 260 yıllık at arabasının içinde halkı selamladı.

Haberin Devamı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılının kutlandığı Platin Jübile etkinlikleri önceki gün ilginç bir olaya sahne oldu. Sağlık problemleri nedeniyle dört günlük kutlamaların sadece ilk ve son gününde Buckingham Sarayı’nın balkonundan halkı selamlayan, diğer etkinlikleri kaçıran Kraliçe’nin hologramı, Londra sokaklarındaki geçit töreninde görüldü.

GÖRÜNTÜ 1953’TEKİ TAÇ GİYME TÖRENİNDEN

Kutlamalar için Londra’daki tören alanında toplanan halk, 260 yıllık altın at arabasının camından 96 yaşındaki Kraliçe’nin çok daha genç halini hologram olarak gördü. Hologram için, Kraliçe Elizabeth’in 2 Haziran 1953’teki taç giyme töreni sırasında çekilen görüntüleri kullanıldı. Elizabeth’i krallığın başına geçtiği gün, aynı tören rotasında taşıyan 260 yıllık at arabasının camlarına yansıtılan ışık sayesinde Kraliçe’nin içerideymiş gibi görünmesi sağlandı. Hologram Kraliçe, tören boyunca el sallayarak halkı selamladı. 3 kilometrelik geçit töreninde hologramlı araca, 1750 personel ve 200 attan oluşan askeri birlik eşlik etti.

Haberin Devamı

20 YILDIR MÜZEDEYDİ

Ahşap üzerine altın kaplama yapısı ve dört tonluk ağırlığıyla Kraliyet’in en kıymetli hazinelerinden olan at arabası, en son Kraliçe Elizabeth’in 20 yıl önceki Altın Jübilesi için müze dışına çıkarılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!