Komm-Pas Derneği’nden mültecilere danışmanlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Komm-Pas Derneği’nden mültecilere danışmanlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 09:27

Almanya’nın Krefeld şehrinde, Federal İçişleri Bakanlığı’nın da destek verdiği Komm-Pas Derneği’nin tanıtımı ve mültecilere hizmet verecek ofisin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Krefeld şehrinde DİTİB’e bağlı Yunus Emre Camisi bünyesindeki ofisin açılışına, Krefeld Uyum Bürosu Müdürü Dr. Tagrid Yousef de katılarak destek verdi.

Aile ve Sosyal Danışma Uzmanı Halide Özkurt’un öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, mültecilere yardımcı olunacağı ve danışmanlık hizmeti verileceği belirtildi. Aynı zamanda Komm-Pas Derneği’nin başkanlığını da yapan Özkurt açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Derneğimizde hizmetlerimizi genişleterek, insanlara dini hizmetlerin dışında sosyal hizmetlerin de verilebileceğini göstermek istiyoruz. Proje kapsamında mültecilerin kapsamlı yardım alabilmeleri için çalışmalar yapacağız. Sosyal danışmanlık denince akla gelen hizmetleri vereceğiz. Bize başvuranlara ‘ilk yardım’ dediğimiz bilgiler verilecek. Mültecilerin ihtiyaçlarının giderilmesinde, resmi daireler ve okullara yapılacak başvurularda yardımcı olunacak. Üyelerimiz buradaki sistemi bildikleri için yönlendirmelerle sorunların çözümüne çalışılacak.”

Haberin Devamı

AYRIM YAPMAKSIZIN YARDIM EDİYORUZ

Yunus Emre Camisi Dernek Başkanı Kenan Kiraz ise mültecilere, yerinden yurdundan edilenlere yardım etmeyi kendilerine görev kabul ettiklerini söyledi. Kiraz, “Bize başvuranlara maddi manevi destekler veriyoruz. Komm-Pas Derneği camimizi merkez olarak kullanmak istedi, kapılarımızı açtık. İnsanların ne zaman mülteci olacağına kendileri karar vermiyor. Mülteci olan herkese ayrım yapmaksızın el uzatıyoruz” diye konuştu.
Proje kapsamında Yunus Emre Camisi’nde her gün 10.00 - 15.00 saatleri arasında mültecilere hizmet danışmanlık hizmeti verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!