Kim Jong-Un talimatı verdi... Kuzey Kore’den hava indirme tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Kim Jong-Un talimatı verdi... Kuzey Kore’den hava indirme tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2024 10:55

Paraşütçü birliklerinin katılımıyla düzenlenen hava indirme tatbikatını bizzat yöneten Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ABD ve Güney Kore’ye meydan okuyarak yoğun askeri tatbikatların sürdürülmesi için talimat verdi.

Haberin Devamı

Ardı ardına gerçekleştirdiği silah testleri ve askeri tatbikatlarla ABD ve Güney Kore’ye meydan okuyan Kuzey Kore, bu kez paraşütçü birliklerinin katılımıyla hava indirme tatbikatı düzenledi.

Paraşütçü birliklerinin savaş kabiliyetini ölçmek amacıyla yapılan tatbikatı lider Kim Jong-Un bizzat yönetti. Düşman mevzilerine havadan iniş senaryosu çerçevesinde gerçekleştirilen tatbikatın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kim, en zorlu savaş şartlarına karşı hazır olmak için yoğun askeri tatbikatları sürdürme talimatı verdi. Tatbikatta Kim’e kızı Ju-ae'nin de eşlik etmesi dikkat çekti.

PUTİN'İN HEDİYE ETTİĞİ ARABAYI KULLANDI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kim’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından geçen ay hediye edilen arabayı ilk kez kullandığı belirtildi. Putin’in hediyesinin “mükemmel derecede işlevsel” ve “güvenilir” olduğu kaydedilirken, Kim Jong Un'un Putin'in hediyesi olan arabayı kullanmasının gelişen Kuzey Kore -Rusya dostluğunun açık bir kanıtı olduğu vurgulandı.

Bu yılın başından beri 5 seyir füzesi denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore, 7 Mart'ta Güney Kore’nin başkenti Seul’ü vurma kapasitesine sahip cephe birliklerinin de katılımıyla topçu atış tatbikatı düzenlenmişti. Pyongyang son olarak 13 Mart’ta tankçı birliklerinin katılımıyla atış tatbikatı yaptığını duyurmuştu. Kuzey Kore'nin askeri tatbikatlarına hız kazandırması Kore Yarımadası ve çevresinde güvenlik endişelerini artırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!