Kiev-Moskova misilleme yarışı! Rusya Odessa’yı, Ukrayna rafineriyi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kiev-Moskova misilleme yarışı Rusya Odessa’yı, Ukrayna rafineriyi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 07:00

Rusya’da cuma gününden beri süren devlet başkanlığı seçimleri bugün tamamlanıyor. Putin’in beşinci kez seçilmesine kesin gözüyle bakılan seçimler sırasında Ukrayna ve Rusya’nın karşılıklı saldırıları arttı.

Haberin Devamı

Ukrayna-Rusya arasındaki tansiyon karşılıklı saldırılarla yükseldi. Rusya’nın önceki gün Ukrayna’nın liman kenti Odessa’ya çifte balistik füze saldırısında en az 21 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Rusya’ya ‘adil bir yanıt’ın verileceğini belirterek “Savunma güçlerimiz Rus katillerin adil cevabımızı hissetmelerini sağlamak için kesinlikle her şeyi yapacaktır” dedi.

SINIR KENTİNE SALDIRI

Ukrayna bir süredir saldırılarını Rusya’nın iç kesimlerine doğru genişletip rafineri, elektrik trafosu gibi altyapıyı hedef alırken dün de Rusya’nın sınır bölgesindeki Belgorod kentine saldırı düzenledi. Rus Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, saldırıda bir erkek ve bir kadının öldüğünü, üç kişinin yaralandığını söyledi. Gladkov, sınırdan 2 km uzaklıktaki Glotovo köyünde Ukrayna’nın dron saldırısında da 5 kişinin yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

RAFİNERİ DE YANIYOR

Öte yandan Ukrayna’nın sınıra bin km ötedeki Rusya’nın Samara bölgesinde iki rafineriye dronlarla saldırı düzenlediği, birinin bertaraf edildiği, ancak diğer rafinerinin isabet aldığı ve yangın çıktığı belirtildi. Ukrayna’nın saldırıları, Rusya’nın önceki günkü Odessa saldırısı sonrasına denk geldi. Odessa’da balistik füze saldırısı sonrasında bölgeye giden ilk yardım ekipleri ikinci balistik füze saldırısına hedef olmuş, en az 21 kişi ölmüştü. Odessa Belediye Başkanı Yardımcısı Svitlana Bedreha; dün itibariyle 50’den fazla kişinin hastanelerde tedavi görmeye devam ettiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!