Karlsruhe'de başsavcılık 4 Alman hakkında dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Karlsruhede başsavcılık 4 Alman hakkında dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 10:36

Almanya'nın Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılık, dört Alman vatandaşı hakkında aşırı sağ terör örgütü kurmaktan dava açtı.

Haberin Devamı

Federal Başsavcılığın internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen yılın mayıs ayında “Oldschool Society” adlı aşırı sağcı terör örgütüne yönelik ülke çapında operasyon düzenlendiği ve biri kadın dört şüphelinin o tarihten bu yana gözaltında tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, gözaltındaki 57 yaşındaki Andreas H, 40 yaşındaki Markus W, 47 yaşındaki Olaf O. ve 23 yaşındaki kadın Denise Vanessa G. hakkında terör örgütü kurmaktan Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde dava açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, 4'ü de Alman vatandaşı olan zanlıların 2014 yılının ağustos ayında da sanal ortamda “Oldschool Society” adıyla bir grup oluşturdukları ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden iletişim kurduklarının tespit edildiği ifade edildi.

Örgütün 2014 yılının ekim ayında ise bir tüzük hazırladığı ve orada yönetim şemasının şekillendirildiği bildirildi. Buna göre örgütün liderliğini Andreas H, üstlenirken başkan yardımcısı ise Markus W. oldu.

Haberin Devamı

Açıklamada, ayrıca, örgüt üyelerinin 2014'ün kasım ayında patlayıcı madde oluşturup Selefilere ve sığınmacılara saldırmayı planladıkları bir toplantı yaptığına işaret edildi.

Örgütün, ilk eylemini de geçen yılın mayıs ayında Borna yakınlarındaki bir sığınmacı yurduna yapmayı öngördüğü ancak 6 Mayıs'ta yapılan operasyonla gözaltına alındıkları için bunu gerçekleştiremedikleri vurgulandı.

 

Karlsruhede başsavcılık 4 Alman hakkında dava açtı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!