Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan İsrail'e çağrı

Güncelleme Tarihi:

Kanada, Avustralya ve Yeni Zelandadan İsraile çağrı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 12:26

Kanada, Avustralya ve Yeni Zelenda Başbakanları, İsrail’i Refah'a yapılacak saldırılarla ilgili uyardı :“Uluslararası fikir birliği giderek artıyor. İsrail dostlarını ve uluslararası toplumu dinlemeli”

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki saldırıların Refah’a genişletilmesi konusunda yaptığı açıklamalarını takiben bugün Kanada Başbakanı Justin Trudeau , Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ve Yeni Zelenda Başbakanı Christopher Luxon ortak bir açıklama paylaştı.

Ortak açıklamada şu ifadeler dikkat çekti;

“Refah'a yönelik bir askeri operasyon felakete yol açacaktır. Aralarında çok sayıda vatandaşımız ve ailelerinin de bulunduğu yaklaşık 1,5 milyon Filistinli bölgeye sığınmış durumdadır. Gazze'deki insani durum zaten vahimken, genişletilmiş bir askeri operasyonun Filistinli siviller üzerindeki etkileri yıkıcı olacaktır. İsrail hükümetini bu yola girmemeye çağırıyoruz. Sivillerin gidebileceği başka bir yer yok.

Uluslararası fikir birliği giderek artıyor. İsrail dostlarını ve uluslararası toplumu dinlemeli. Sivillerin korunması her şeyden önemlidir ve uluslararası insani hukukun bir gereğidir. Hamas'ı yenilgiye uğratmanın bedeli Filistinli sivillere ödetilemez.”

‘ADALET DİVANI KARARLARI NET’

Uluslararası Adalet Divanı’nın ‘geçici tedbirler’ kararına dikkat çekilen ortak açıklamada “Uluslararası Adalet Divanı nettir: İsrail temel hizmetlerin ve gerekli insani yardımın sağlanmasını temin etmeli ve sivilleri korumalıdır. Divan'ın geçici tedbirlere ilişkin kararları bağlayıcıdır” denildi.

NETANYAHU: TAM ZAFERE KADAR SAVAŞACAĞIZ

İsrail Başbakanı Netanyahu ise dün akşam Refah’a girilmesi konusundaki kararlılıklarını yineleyerek “Tam zafere kadar savaşacağız ve bu, sivil halkın savaş bölgelerini terk etmesine izin verdikten sonra Refah'ta da güçlü bir eylemi de içeriyor” dedi.

Kanada, Avustralya ve Yeni Zelandadan İsraile çağrı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!