Deprem Suriye'yi de vurdu: En az 556 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 07:39

Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Suriye'nin Halep, Hama, Tartus ve Lazkiye şehirlerinde de hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremde en az 556 kişinin hayatını kaybettiği, bin 1395 kişinin de yaralandığı kaydedildi.Suriye Sağlık Bakanlığı, Halep, Lazkiye, Hama, Tartus vilayetlerinde deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısının ya yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise olarak güncellendi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ta yerel saatle 04:17'de, 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada sarsıntının merkez üssünün Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi oluğu ve depremin yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği belirtildi.

Deprem Suriyeyi de vurdu: En az 556 kişi hayatını kaybetti

Suriye Sağlık Bakanlığı, Halep, Lazkiye, Hama, Tartus vilayetlerinde deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısının 556’ya yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 1395 olarak güncellendi.

Bakanlık ayrıca, şiddetli sarsıntı nedeniyle Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus'ta da çok sayıda binanın yıkıldığını aktardı. Ülkedeki tüm sağlık kurumları, teyakkuza geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!