Kadınların ekonomideki yeri nasıl güçlendirilir

Güncelleme Tarihi:

Kadınların ekonomideki yeri nasıl güçlendirilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 14:40

Temeli Türkiye’nin G-20 dönem başkanlığında atılan W-20 (Kadın 20) zirvesinin üçüncüsü Berlin’de başladı. Zirvede dünyanın en etkili kadınları buluşarak, kadının ekonomideki yerini güçlendirmek için atılması gereken adımları tartıştı.

Haberin Devamı

DÜNYA Ekonomisinin en büyük 20 ülkesinin oluşturduğu G-20’nin bir açılım grubu olan W-20 (Women 20) Kadınlar Zirvesi 2015’te Türkiye’nin dönem başkanlığında Antalya’da kuruldu. Bu yıl G-20’nin dönem başkanlığı Almanya’nın. Temmuz’da G-20 devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirve öncesi W-20 kadınlar zirvesi Berlin’de düzenlendi. Zirvede dünyanın en etkili 200 kadını, dünya genelinde kadının ekonomideki rolünün güçlendirmek için atılacak adımları ele alıyor. Zirveye Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Trump’ın kızı ve danışmanı İvanka Trump, İMF Başkanı Christine Lagerda, Hollanda Kraliçesi Maxima, Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland gibi siyaset dünyasının etkili kadınları yanında Bank of America Başkan yardımcısı Anne Finucane, Trump GmbH şirketleri yöneticisi Nicola Leibinger Kammüller gibi iş dünyasının en üst düzey yöneticileri katılıyor. Türkiye’yi ise zirvede W-20 zirvesinin Başkanı Gülden Türktan temsil ediyor.

Haberin Devamı

GÜNDEMLERİ ÇOK YOĞUN
W-20 zirvesinde iki gün boyunca düzenlenen panellerde şu konular ele alınıyor: Dünya ekonomisi giderek dijitalleşiyor. Dünyada her iki insandan biri internet kullanıyor ve 2025 yılına kadar tüm dünyada herkesin internete girmesi hedefleniyor. Ticaret, iş yeri, internet üzerinden işliyor. Gelecek dijital ekonomide ve bu sektörde kadınlar çok düşük temsil ediliyor. Kadınların dijital ekonomiye daha güçlü katılmasının yolu açılmalı. Kadının iş hayatına atılmasını güçlendirmek ve teşvik etmek. İşyeri kurma projesinde aynı fikir olmasına rağmen kadınlara erkeklerden daha az mali yardım ve kredi imkanı tanınıyor. Kadınlara kredi imkanlarının artırılması. Kadın iş ve aile hayatı arasında seçim yapmak zorunda bırakılıyor. Kreşler ve anaokulları zorunluluğu, babanın çocuğun bakımına daha aktif katılımıyla kadını meslek hayatına teşvik etmek. Kızların eğitimini artırmak.

DAHA FAZLA İŞ KADINI
Başbakan Merkel, Trump’ın kızı ve danışmanı İvanka Trump, İMF Başkanı Christine Lagerda, Hollanda Kraliçesi Maxima, bugün öğleden sonra işkadını sayısını artırmak için kadına nasıl ilham veririz sorusunu tartışacak.
Almanya Aile Bakanı Manuela Schwesig ve W-20 Türkiye Başkanı Gülden Türktan’ın katıldığı panelde ise kadının ekonomik rolünü nasıl güçlendiririz sorusu ele alındı. Zirvedeki tartışma sonuçları Temmuz’da Hamburg’ta yapılacak G-20 zirvesinde devlet ve hükümet başkanlarına sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!