’Kaçırmak ve intihar tehdidi bardağı taşırdı’

Güncelleme Tarihi:

’Kaçırmak ve intihar tehdidi bardağı taşırdı’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 00:00

Alman Sol Parti Bremen eyaleti parti teşkilatından ihraç edilen üst düzey yönetici, sosyal bilimci Manfred Steglich’in (50) taciz ettiği Bremen eyalet meclisi Sol Parti üyesi Şirvan Çakıcı (27), kaçırma ve intihar tehdidinin bardağı taşırdığını söyledi.

Şirvan Çakıcı, evli ve iki çocuk babası olan Steglich’in tacizini Hürriyet’e şöyle anlattı: "Meclis’teki grubumuzun asistanlığını ve bürokratik işlerini yapan haddini bilmez, babam yaşındaki Manfred Steglich beni sürekli e-mail, SMS ve telefonla taciz etti. Bu gözü dönmüş aşığı defalarca uyarmama rağmen, tavrı değişmedi. Hatta tacizi daha da artırdı. Bunun üzerine son çare olarak durumu partimizin grup toplantısında gündeme getirdim. Grup Başkanımız bayan Monique Troedel, Steglich’den derhal tacize son vermesini istedi ve yazılı ihtar verdi. Bir insanın aşık olması doğal birşey, ancak karşı taraf istemiyorsa hiçbir şey olmaz. İhtarı dikkate almadan, psikopatik bir tutumla taciz ve tavırlarını sürdürdü."

ÜSTÜNE KULİS YAPTI

Steglich’in, parti içinde kendisi aleyhine kulis yaptığını da ifade eden Çakıcı, "Küçük bir gruptan destek buldu. Bir grup üye, ben ve Troedel’in istifasını istedi" dedi. Önce tacizle, ardından basının olayı magazin konusu yapmasıyla zor günler yaşayan Çakıcı, Sol Parti Federal Parlamento Grup Başkanvekili Bodo Ramelow’un, Bremen’e gelerek olaya el koyduğunu söyledi. Çakıcı, "Bana parti ve şahsı adına tam destek verdi. Yaşadıklarımın kendisini çok üzdüğünü benim ve ailem için her türlü yardımına hazır olduğunu kaydetti. Bu biraz olsun yaşadığım zor günlerde bana teselli oldu" diye konuştu.

Seni arzuluyorum

MANFRED Steglich’in doğumgününde aşkı uğruna intihar planı yapan erkeğin hayatını anlatan kitap yolladığı Şirvan Çakıcı, şöyle devam etti: "Bunun yanı sıra gönderdiği, ’Bu e-maili sana yazıyorum, çünkü bir daha görüşemeyeceğiz’, ’Seni son gördüğümde seni kaçırma arzusu duydum’, ’Senin soğukluğun bana çok acı veriyor, ama başka türlü de seni arzu etmekten kurtulamıyorum’, ’Eğer seni şimdi göremezsem, benim başıma o kitap da yer alan erkeğin başına gelenler gelebilir’ şeklindeki mesajlar endişemi artırdı. Sonunda parti onu görevden attı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!