Johnson kamuflaj giydi el bombası attı

Güncelleme Tarihi:

Johnson kamuflaj giydi el bombası attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 07:00

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinde Ukraynalıların eğitildiği askeri kampı ziyaret etti. Kamuflaj giyen Johnson el bombası attı, tanksavar Javelin’le poz verdi. Tesiste halihazırda 400 Ukraynalı eğitim görüyor.

Haberin Devamı

İşgalin başından beri Ukrayna’ya en çok destek veren ülkelerin başında gelen İngiltere’nin Başbakanı Boris Johnson, dün 400 Ukraynalı’nın eğitildiği askeri tesisi ziyaret etti. Başkent Londra’nın kuzeyindeki Yorkshire’da bulunan kampta, 4 ay içinde 10 bin Ukraynalı’nın eğitilmesi hedefleniyor. Askeri kamuflaj giyen Johnson’ın eğitim amaçlı kullanılan bir el bombası fırlattığı ve çeşitli silahların nasıl kullanıldığına dair bilgi aldığı anlara ilişkin fotoğraflar başbakanlık ofisince paylaşıldı.

SAVAŞ JETİ İLE UÇTU

“Ukrayna kuvvetlerini eğitmek verdiğimiz büyük taahhüdün bir parçası” diyen Johnson, “Dört ayda 10 bin kişiyi eğitmek istiyoruz. Ukrayna’ya 6900 tanksavar, 120 zırhlı araç ve çok daha fazlasını sağladık” bilgisini verdi. “Putin’in Ukrayna’ya yönelik şeytani saldırısı geri püskürtülmeye başlandı” ifadesini kullanan Johnson, verdikleri desteğin bir fark yaratmasını umduğunu söyledi. İngiltere şu ana kadar Ukrayna’ya 2.7 milyar dolar askeri yardım sözü verdi. Görev süresinin sonuna yaklaşan 58 yaşındaki Johnson, geçen perşembe günü de Typhoon savaş uçağı ile uçmuştu.

Haberin Devamı

KİEV’E İKİ KEZ GİTMİŞTİ

Bu ay başında istifasını açıklayan ve koltuğunu devretmeye hazırlanan Johnson, işgalin ardından iki kez Kiev’e giderek Ukrayna lideri Volodimir Zelenski ile görüşmüştü. Zelenski ile iyi ilişkisi bulunan Johnson, görevden ayrılacağını açıkladığı konuşmasının ardından ilk iş Zelenski’ye telefon etmiş ve ülkesinin desteğinin süreceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!