Japonya’dan ‘utanç’ özrü ve tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Japonya’dan ‘utanç’ özrü ve tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 20:44

Japonya, 1910 ile 1945 yılları arasında, 2. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar sömürge yönetimi uyguladığı Kore’de zorla seks kölesi yaptığı kadınlar için tazminat ödemeyi ve özür dilemeyi kabul etti.

Haberin Devamı

İki ülke arasında önceki gün imzalanan anlaşmada, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin özür dilemesi ve Japon hükümetinin 8.3 milyon dolar (yaklaşık 24.2 milyon TL) ödemesi karara bağlandı. Anlaşmaya göre Güney Kore hükümeti de bunun karşılığında, Seul’deki Japon Büyükelçiliği önünde seks kölesi kadınlar adına 2011’de dikilen heykeli kaldırmayı gözden geçirecek.

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Anlaşmanın ilk adımı olarak Tokyo’dan resmi özür geldi. Basın toplantısında Japon Dışişleri Bakanı Kişida, Japon Başbakan Abe’nin en samimi özürlerini sunduğunu ve vicdan azabı duyduğunu söyledi. Abe’nin özür açıklamasında seks kölesi yapılan kadınların “tedavi edilemez fiziksel ve psikolojik yaralarından” bahsedildi. Japon bakanın duyurduğu bu özür beyanatının ardından Japon Başbakan Abe, Güney Kore Başbakanı Park Geun-hye’yi telefonla arayarak özrünü tekrarladı.

Haberin Devamı

Japonya’dan ‘utanç’ özrü ve tazminatı

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!