Japonya'daki depremde can kaybı 73'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 10:53

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 73’e yükseldi. En az 400 kişinin yaralandığı tespit edildi. Kötü hava koşullarının arama ekiplerine zorluk çıkardığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde 1 Ocak'ta meydana gelen ve Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinin yanı sıra başkent Tokyo ve çevresinde de hissedilen depremin 3’ncü gününde bilanço ağırlaştı. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre Wajima, Suzu, Nanao ve Hakui şehirleri başta olmak üzere deprem bölgelerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 73’e yükseldi. En az 400 kişinin yaralandığı tespit edilirken, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’nin (SDF) desteğiyle sürdüğü bildirildi.

AFP haber ajansı kötü hava koşullarının arama kurtarma ekiplerine zorluklar yaşattığına dikkat çekti.

SU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ SÜRÜYOR

Depremin merkez üssü olan Ishikawa eyaletinde yaşanan bölgesel elektrik ve su kesintilerinin bugün de devam ettiğini açıklayan yetkililer, yollardaki hasar ve oluşan heyelanlar nedeniyle yardım faaliyetlerinin aksadığını doğruladı. Eyaletin bazı kesimlerinde gıdaya erişimde zorluk yaşandığı öğrenilirken, birçok bölgede baz istasyonlarının hala çalışmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE deprem

Japonya’nın Ishikawa eyaleti 7.6 büyüklüğünde depremle sarsılmış, çok sayıda yol ve yapıda hasar meydana gelmişti. Japonya Başbakanı Fumio Kishida dün yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde karayolu ulaşımında aksamalar yaşandığını belirterek, hükümetin deniz yolu aracılığıyla yardım sevkiyatını koordine ettiğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!