İtalya'da kaza yapan Türk gemisi battı: 2 mürettebat öldü

Güncelleme Tarihi:

İtalyada kaza yapan Türk gemisi battı: 2 mürettebat öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 12:56

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ulaşılan yedi mürettebattan ikisinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

"Gökbel" isimli Türk yük gemisinin bağlı olduğu Ömer Çetinkaya Denizcilik ve Transport Şirketi Genel Müdürü Remzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emrah Karataş'ın cesedinin teşhis edilmesinin ardından ölen ikinci kişinin de kimliğinin belirlendiğini kaydetti. Bu kişinin kaptan Kamil Murat Kantoğlu olduğunu bildiren Bahşi, ikinci kaptan Melih Erek, ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık, usta gemici Zeynel Üstün ve aşçı Bayram Aslan'ın halen bulunamadığını ifade etti.

“SUYUN İÇİNDE İKİ SAAT CEBELLEŞTİK”
Mürettebattan Hasan Tiryaki ve Gençosman Sabuncu, kazanın ardından tedavi görmek üzere kaldırıldıkları Santa Maria delle Croci Hastanesi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Her şeyin bir anda olup bittiğini belirten Sabuncu, "Bölgedeki kötü hava koşulları yüzünden iki saat denizde kurtarılmayı bekledik. Denizin içinde cebelleştik, zor zamanlardı Allah kimseye göstermesin. Kaptan benden önce atladı, en son ben atladım gemiden. Kaptanı denizde iki defa gördüm. Uzaktaydı ve sis vardı, sonra kayboldu" dedi.

Haberin Devamı

İtalyada kaza yapan Türk gemisi battı: 2 mürettebat öldü

Gençosman Sabuncu

“SESİMİZİ DUYURAMADIK”
İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerini kurtarmak için büyük çaba harcadığını kaydeden Tiryaki de "Sahil Güvenlik botundaki iki kişi, beni yakaladı. Ayaklarım tutmuyordu" dedi.

Çarpan gemiye siren ve düdüklerle ulaşmaya çalıştıklarına ancak başarılı olamadıklarına işaret eden Tiryaki, sözlerine şöyle devam etti: "Çarpışmadan sonra bir anda güverte sular altında kaldı. Kaptan dahil 11 kişinin tamamı gemiden atladı."

İtalyada kaza yapan Türk gemisi battı: 2 mürettebat öldü

Hasan Tiryaki

İtalyada kaza yapan Türk gemisi battı: 2 mürettebat öldü

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!