İtalya'da çocuklarını vegan yetiştirenlere hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

İtalyada çocuklarını vegan yetiştirenlere hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 14:44

İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre, İtalya'da çocuklarını vegan olarak yetiştiren ya da onları tehlikeli beslenme alışkanlığına zorlayan ailelerin 6 yıla kadar hapis cezası alması tartışılıyor.

Haberin Devamı

Yasa tasarısı her ne kadar on altı yaşından küçük olup, ailesi tarafından et, süt ve yumurta yemesi engellenen çocukları hedefliyor olsa da sağlıklı büyüme için gerekli temel besinleri yemesi engellenen çocuklar için de tasarının uygulanabileceği belirtildi. İtalyan Gıda Bilimi Topluluğu'ndan tasarıya itiraz geldi.

İtalyan sağcı parti Forza milletvekili Elvira Savino, yasa tasarısının aileler tarafından çocuklara uygulanan tehlikeli ve düşüncesiz beslenme alışkanlıklarını azaltabileceğini savundu.

Savino uygulamayı savunurken 'veganlığın sağlığa faydalı olduğu' inancının ülke genelinde gitgide kabul görmeye başladığını söyledi.

Tasarı yasalaşırsa üç yaş altı çocuklarını vegan olarak yetiştiren aileler için öngörülen temel hapis cezası 1 yıl, çocuk hasta olursa 2,5 yıldan 4 yıla kadar, vegan beslenme yüzünden ölürse 6 yıla kadar çıkacak.

Haberin Devamı

Savino, yetersiz beslenmenin çocuklarda demir, çinko, B12, omega-3 eksikliğine yol açabileceğini belirti.

YAĞLI VE ŞEKERLİ BESLENMEK ÇOK DAHA ZARARLI

İtalyan Gıda Bilimi Topluluğu Başkanı tasarı üzerine yaptığı açıklamada fazla yağlı ve şekerli beslenmenin çok daha zararlı olduğunu ifade etti.

Geçen ay Milano'da vegan beslenme sonucu kan seviyesindeki kalsiyum miktarı hayati seviyeye kadar düşen 1 yaşındaki çocuk devlet tarafından ailesinden alınmıştı.

Haziran ayında Cenova'da 2 yaşında bir çocuk vegan beslenme sonucu vitamin eksikliği çektiği için hastanede tedavi görmek zorunda kalmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!