İsrailli bakan ABD'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü iddia etti

Güncelleme Tarihi:

İsrailli bakan ABDde Cumhurbaşkanı Erdoğanla görüştüğünü iddia etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 12:49

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, geçen Mart ayında ABD'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Kudüs'te Reuters'a konuşan Steinitz, Washington'daki zirve sırasında yapılan görüşmenin 20-30 dakika sürdüğünü söyledi. Görüşmede, Suriye krizi, İran'ın Suriye'deki varlığı, terör ve doğalgaz konularının ele alındığı belirtildi.

Steinitz, "Görüşme, çok iyi bir atmosferde geçti... Bunun dışında bir şey söylemek istemiyorum. Türkiye ile yeniden diplomatik ilişkilerin kurulmasının en büyük destekçilerindenim" dedi.

Reuters'a açıklamada bulunan üst düzey bir Türk yetkili ise böyle bir görüşmenin gerçekleştiğinden haberdar olmadığını söyledi. Türk yetkili, bir cumhurbaşkanının bir bakanla görüşmesinin protokol teamüllerinin dışında olduğunu belirtti.

Ajans görüşmenin, iki ülke arasında, Mavi Marmara krizinin ardından gerçekleşen en üst düzey buluşma olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

İsrailli yetkililer, iki ülkenin birkaç hafta içinde anlaşabileceklerini düşünüyor. Steinitz, "Zor konuların, ayrılıkların yüzde 80-90'ını çözdük, artık iki tarafın da biraz iyi niyet ve esneklik göstermesiyle geri kalan konuların üstesinden gelebiliriz. (İlişkilerin normalleşmesine) çok yaklaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Steinitz iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar kurulmasına yönelik soruları, "Türkiye ithal ettiği enerjiyi ve kaynaklarını çeşitlendirmek istiyor. Bir veya iki kaynakla sınırlı olmak, bağımlı olmak istemiyorlar" diye yanıtladı.

 

BAKMADAN GEÇME!