Işın Toymaz yeniden ATGB Başkanı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Işın Toymaz yeniden ATGB Başkanı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 13:19

Avrupa ülkelerinde çalışan Türk gazetecileri bünyesinde toplayan Avrupa Türk Gazetecileri Birliği’nin (ATGB) 7. Olağan Genel Kurulu’nda Işın Toymaz yeniden başkan seçildi.

Haberin Devamı

ALMANYA Frankfurt’ta Hessen Türk Toplumu (TG Hessen) merkezindeki genel kurula Avrupa’nın çeşitli kentlerinde görev yapan gazeteciler katıldı. Genel kurulun divanı TG Hessen Başkanı Atila Karabörklü, ATGB kurucu üyesi İrfan Ergi ile grafiker Ünsal Özbakır’dan oluştu. Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından altıncı dönem yönetimi akladı.
Işın Toymaz yeniden başkan seçilirken, Attila Azrak İkinci Başkan, Kemal Çalık Sayman, Adil Yiğit Genel Sekreter, Ömer Yaprakkıran, Ufuk Evla Bostan ile Fikret Aydemir Halkla İlişkiler Sorumlusu oldu.
ATGB bünyesinde Türkiye Temsilciği bölümünü de kurdu. Bu çerçevede Tele1’de Avrupa haberleri sunan ATGB kurucu üyesi Recai Aksu, Türkiye Temsilcisi seçildi.
ATGB yeni Yönetim Kurulu’nun, Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlalleri ve muhalif medyaya saldırılara karşı Avrupa’daki duyarlılığı arttırmak ve tutuklu gazetecilerle dayanışmak için yeni dönemde çok daha güçlü eylemlerde ve etkinliklerde Avrupalı meslek örgütleriyle işbirliği içinde olacağı kaydedildi.
ATGB’nin, yeni dönemde Avrupa’daki Türkçe gazetecilik ve Türk medyasının durumuna ağırlık veren faaliyetlerini de artıracağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!