IŞİD'in 'başkentine' taarruz planı durdu, peki PYD silahları nerede kullanacak

Güncelleme Tarihi:

IŞİDin başkentine taarruz planı durdu, peki PYD silahları nerede kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 12:39

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD'nin geçen hafta Suriye'nin Haseke vilayetine indirdiği 50 tonluk mühimmat yardımının akıbetine ilişkin kapsamlı bir haber yayımladı.

Haberin Devamı

Gazete, Arap güçlere indirmeyi amaçladığı cephane ile terör örgütü IŞİD'in kalesi Rakka'ya büyük bir saldırı düzenlenmesini planlayan ABD'nin hesaplarının ters gittiğini belirtti.

Washington Post'un Rakka'nın hemen dışından geçtiği haberde Türkiye'yi de yakından ilgilendiren kilit bilgiler özetle şöyle:

1) HEDEF RAKKA'YDI: ABD, Suriye'nin kuzeyindeki Arap grupları silah, mühimmat ve hava harekatıyla destekleyip IŞİD'in "başkenti" Rakka'yı ele geçirmeyi planlıyordu.

2) ARAPLARIN ELİNE GEÇMEDİ: ABD ordusu geçen hafta bölgeye 50 ton mühimmat attı. Ancak bu teslimat Arap grupların eline geçmedi.

3) YPG ALDI: Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İssa'da YPG ile birlikte savaşan tek Arap grup olan Rakka Devrimcileri'nin lideri Ebu İssa'ya göre, komşu vilayet Haseke'ye atılan 50 tonluk mühimmat YPG tarafından alındı. Ebu İssa, mühimmatın nereye gittiğini bilmediğini, söz konusu silahların Haseke'de de kullanılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

4) KARARI SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ VERİYOR: PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ve Arap müttefiklerinin oluşturduğu Burkan el Fırat isimli koalisyonun komutanlarından Haki Kobani'ye göre, mühimmatın nerede kullanılacağına Suriye Demokratik Güçleri karar veriyor. Bu grup, Kürt ve Arapların ortak gücü diye kendisini tanıtsa da, PYD'nin silahlı kolu YPG'nin kontrolünde. Grupta her 4 YPG savaşçısına karşı 1 Arap savaşçı var.

5) 700 KİLOMETRELİK HATTA KULLANILABİLİR: Türkiye sınırı yakınlarındaki Ayn el Aruş kasabasında Washington Post'a konuşan Kobani, "Mühimmat, YPG'nin IŞİD'le savaştığı 700 kilometrelik cephe hattındaki herhangi bir noktada kullanılabilir" dedi.

IŞİDin başkentine taarruz planı durdu, peki PYD silahları nerede kullanacak

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!