IŞİD iki Türk tankını füzeyle vurdu: Üç şehit

Güncelleme Tarihi:

IŞİD iki Türk tankını füzeyle vurdu: Üç şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 21:06

Suriye’de devam eden ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunun 14’üncü gününde acı haber geldi. IŞİD’in Vukuf bölgesinde konuşlu iki Türk tankına tanksavar füzelerle düzenlediği saldırıda, 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Haberin Devamı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de yürüttüğü “Fırat Kalkanı” operasyonunun 14’üncü gününde akşam saatlerinde acı haber geldi. IŞİD’in El Rai (Çobanbey) yakınlarında bulunan Vukuf bölgesinde iki Türk tankını güdümlü tanksavar füzeleriyle vurması sonucu tanklarda görevli üç asker şehit olurken, dört asker de yaralandı. Fırat Kalkanı’nın başladığı 24 Ağustos’tan bu yana şehit düşen asker sayısı 4’e yükselirken, yaralı sayısı da toplamda 10 oldu.


443 HEDEFE BİN 924 ATIM
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre de, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 14’üncü gününde, operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 50 hedef, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Fırtına obüsleriyle 225 atım yapılarak tam isabetle vuruldu. Harekatın başladığı günden bugüne kadar toplam 443 hedefe bin 924 atım yapıldı. Koalisyon hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca saat 12.30 sıralarında, Baragidah bölgesinde tespit edilen IŞİD hedefleri vuruldu. Ayrıca dün koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Vukuf ve Sadvi köyleri ele geçirildi.Öte yandan Suriyeli Türkmenler IŞİD’in elindeki El Bab için yapılacak harekâtın hızlı ve sonuç alıcı olunması için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) unsurlarının yanı sıra ABD ve diğer koalisyon ortaklarının da etkili desteğinin şart olduğunu savundular. TSK desteğindeki ÖSO’nun Çobanbey’den (El Rai) güneye ilerleyişini izleyen Suriyeli Türkmenlerden bir yetkili Hürriyet’e şunları anlattı:


IŞİD iki Türk tankını füzeyle vurdu: Üç şehit


KOALİSYON DESTEĞİ GEREKİR
“IŞİD Cerablus ve Çobanbey’de kaybedeceğini anlayınca fazla direnmeden hemen çekildi. Menbiç’te de yenilgiye uğradığı için örgütte bir moral bozukluğu var. Yeni savaşçı bulmakta zorlanıyorlar. Ancak buna rağmen örgütü hafife almamak gerekiyor. Bu nedenle El Bab için dikkatli olmakta fayda var. Çünkü burada ciddi yığınağı var. Halk desteği olduğu da bir gerçek. El Bab için koalisyon güçlerinin de havadan ve karadan büyük destek vermesi gerekir. Bu nedenle Türkiye, ÖSO ve koalisyon güçlerinin birlikte hareket etmesinde fayda var.”

Türkmen kaynaklar Menbiç’te ise ABD tarafından yapılan açıklamalara rağmen gözle görülür bir değişiklik olmadığını, kentin kuzey kesiminde ÖSO ve PYD/YPG güçlerinin birbirlerine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki mesafelerini koruduklarını söylediler. Aynı kaynaklar Cerablus’ta ise Fırat’ın batısının ÖSO, doğusunun ise PYD/YPG’nin elinde olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!