İranlı Bakan: Şam ile diyalogdan memnunuz

Güncelleme Tarihi:

İranlı Bakan: Şam ile diyalogdan memnunuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2023 07:00

İranlı mevkidaşıyla görüşmesinde Suriye konusunu geniş bir şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Suriye’de istikrar için rejimle de bir angajman başladı. Şimdi dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapılması da planlanıyor. Bu süreçte İran ile de yakın işbirliği için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin değişime uğramasından da büyük memnuniyet duyduklarını belirterek “Ankara ve Şam arasındaki pozitif gelişmelerin bölgenin yararına olduğunu düşünüyoruz. İran olarak bizler de bu sürecin bir an önce sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İRAN’DAKİ PROTESTOLAR

İran’da Eylül 2022’den bu yana devam eden protestolara da değinen Abdullahiyan “Yabancı güçlerin müdahalesiyle sosyal medyanın desteğiyle siyasi amaçlar ile İran aleyhinde bir komplo bulunuldu. Batı dünyada ve bölgemizde kadın haklarının savunucusu olduğunu iddia ediyorsa neden Filistinli gazeteci Şirin Hanım’ın siyonist rejiminin eliyle ölümüne tepki vermedi?” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!